Gårdagsmorgonen bjöd på en vacker och dimmig utsikt mot Rävinge och Bårarpsbergen. Dimman förändrades snabbt under morgonen, de tre fotona nedan är tagna inom en timme (visas i kronologisk ordning). I dag var det betydligt gråare, det gråa blev sen ösregn när jag körde 16-åringen till hans sommarjobb. SMHI har gått ut med en varning för ”åskoväder” för större delen av Halmstad kommun – enda undantaget verkar vara Getinge. Vi får se hur mycket oväder det blir här.Nån som fått problem med dåligt väder var den unga tornseglare som jag hittade liggandes på marken på baksidan i måndags. Seglaren var genomblöt och såg rätt förbannad ut (klicka på fotot så framgår det tydligare) när jag och 14-åringen tog hand om den.Jag föreslog att vi skulle torka den i mikron, 3-4 minuter på defrost borde räckt, men sonen tyckte att en låda med en handduk i var bättre och så fick det bli. Efter knappt två timmar var fågeln torr och vi satte ut den på elskåpet på magasinet. Inledningsvis var tornseglaren rätt vinglig och virrig men 14-åringen verkar vara nån slags fågelviskare för han fick den att lugna sig och sen hoppa upp på hands hand.Han gav också fågeln flugor att äta och det gjorde tydligen susen för en stund senare flög den iväg.

 

Igår var jag fysiskt aktiv, sprang 13,5 kilometer på förmiddagen och körde röjsåg på eftermiddagen. Jag röjde ett nytt område igår, även fast det förra inte är klart. Gårdagens område ligger i en fin hage som börjar växa igen och jag ville försöka mota ”Olle i grind”. Det går djur i den hagen just nu så det ska bli intressant att se om de vandrar in i det röjda eller låter det vara. Fotot blir större om ni klickar på det men jag vet inte om röjningen blir tydligare för det.

 

För knappt en vecka sen dog en kvinna som växt upp på vår gård. Hon var född på 40-talet och hade massvis med historier att berätta om saker som inträffat här. Idag var hennes dotter förbi med en tavla och ett flygfoto (modell stort) som hennes mamma tydligen ville att vi skulle ha. Både tavlan och flygfotot föreställer gården och fotot från 70-talet medan tavlan är betydligt äldre. Det var kul att se hur det såg ut här då. Det mesta är sig likt men det närmaste grannhuset (vitt på fotot), ett gammalt undantag till gården, såg inte ut som nu. Det beror på att undantaget brann ner några år efter att flygfoto togs och det nya hus som sen byggdes är ett typiskt 70-talshus ut som dessutom ligger i en annan vinkel till vår gård. Fotot är klickbart.På flygfotot ståtar kastanjerna på gårdsplanen, det svider fortfarande att vi var tvungna att ta ner dem i höstas men det var helt enkelt nödvändigt för att hindra dem från att blåsa omkull och förstöra byggnader när de föll.

 

Till sist en leopardsnigel.

Var vänlig följ och gilla: