Jag har varit förhållandevis aktiv på sociala media i rätt många år nu, det är/har varit bloggen, YouTube, Facebook, Instagram och så sen i våras även Reddit. Jag kan inte säga att min aktivitet fått så mycket uppmärksamhet, undantaget är väl det inslag i Stil i P1 där jag var med. Jag är inte på sociala medier för att få uppmärksamhet, särskilt inte här på bloggen, men det är kul att få lite kommentarer och lajks ibland. Det forum där det oftast händer är Reddit, mitt första inlägg där har på nåt sätt samlat på sig 3100 lajks (kombinationen av min ålder, klädstil och piercing var uppenbarligen ett framgångsrecept) men även andra inlägg har uppskattats – ett på sonen i sin studentkostym har 600 lajks och Sigge har samlat på sig nästan 530 stycken på mindre än ett dygn. Redditbilderna är klickbara.Igår fick jag en kommentar på ett av mina första inlägg av en kvinna som visade sig vara supertuff! När jag läst kommentaren så kollade jag upp vad hon lagt ut på Reddit tidigare och det visade sig att hon är en 66-årig kvinna som är relativt kraftigt piercad. Jag brukar inte gilla när folk har massvis med smycken i öronen men på henne ser det väldigt bra ut. Hon skriver på sin sida att hon har ”Older and bolder” som motto och det verkar stämma helt och hållet (för mig kanske ”Older and balder” passar bättre, hårfästet kryper bakåt). Jag vill inte pierca mina öron som hon gjort och jag vill definitivt inte ha en ring genom läppen men det hindrar inte att jag tycker hon är supercool. Jag undrar hur hennes omgivning reagerat på hennes piercingar (de är alla gjorda rätt sent i livet om jag förstod henne rätt)?

Sigges kastrationssår verkar läka som det ska, han är i varje fall superpigg när han är ute (lös eller kopplad). Under gårdagens promenader så jagade han bland annat gräshoppor med stor frenesi och så dödade han en gigantisk pinne.

Själv var jag också hyfsat pigg, i varje fall tillräckligt för att orka träna lite. Det blev några ronder säck och sen 40 minuter träningscykel. Jag känner fortfarande av förkylningen så jag ska avvakta några dagar till med löpningen. Förhoppningsvis kan det bli nåt pass i helgen. Det finns verkligen inget som renar själen som ett träningspass där man blir duktigt trött och svett. Jag behöver verkligen träningen nu för det av förkylningen påtvingade träningsuppehållet har tyvärr rört till mitt mående.

Valreklamen har börjat dyka upp i brevlådan. Idag var det Liberalerna och SD som stod för utskicken. Jag hoppar över deras valmanifest men jag brukar läsa valsedlarna, alltid hittar man nån man vet vem det är. Det mest intressanta idag var dock inte en oväntad kandidat utan det faktum att Liberalerna skickat med fel kommuninformation. De berättade vad de vill göra i Falkenberg men eftersom jag bor i Halmstad kommun så intresserar det mig inte jättemycket. Den kommunala valsedeln var också för Falkenberg. Det är uppenbarligen inte de vassaste knivarna i lådan som sköter Liberalernas valmaskineri. På det nationella planet så syns det på att partiledaren tydligen inte visste att han skulle ut och kampanja med SD.Idag lärde jag mig nåt nytt om svenska och stavning. Jag läste en artikel i Hallandsposten om ett gårdsbutik i Hylte som fått pris av kommunen. I ingressen står att en unik tvist gjort butiken till vinnare. Jag förväntade mig att läsa om en konflikt som företaget gått stärkta ur men ingen sån stod att finna. Då insåg jag att artikelförfattaren menade twist när hon skrev tvist. I min värld är det en väldig skillnad men när jag googlade runt lite så insåg jag att man faktiskt kan försvenska twist och skriva tvist istället. Jag tror att det leder till en hel del missförstånd men det verkar vara vedertaget att man kan göra så. Jag gillar att försvenska ord, likes – lajks, juice – jos m.m. men ”tvist” vet jag inte om jag kommer använda istället för “twist”, i mitt huvud har de fortfarande olika betydelse.

Var vänlig följ och gilla: