Augusti lider mot sitt slut men även om det regnar och är lite höstlikt idag så har månaden bjudit på sommarvärme in i det sista. De två senaste kvällarna har jag suttit i shorts och linne när jag rökt kvällspipan, först framemot 21.30 har jag varit tvungen att sätta på mig nåt mer. Trots sommarvärmen så gillar jag inte augusti, jag kan inte fokusera på månaden i sig utan går mest och tänker på att snart är hösten här med mörker, rusk och en intensivare depression. Augusti får mig faktiskt att tänka på ett intervallpass, eller rättare sagt motståndet att komma igång med att springa intervaller. Jag mår bra innan passet men jag gruvar mig för smärtan och illamåendet som jag vet kommer när jag väl börjar springa. Så känner jag nu, jag är i en bra månad men jag vet att september, oktober, november och december ligger framför mig och jag förknippar dem alla med psykiskt lidande.

Träningsplanen för helgen var att klara av första löppasset sen förkylningen idag men när jag igår kollade väderprognosen och såg att det skulle regna hela dan idag så bestämde jag mig för att det fick bli fredagsspringning istället. I värmen, och med lite förkylning i kroppen, blev passet ingen höjdare men jag kom i varje fall runt och det kändes väldigt skönt efteråt när jag stod i solen och eftersvettades.

Idag var hundpromenaderna blöta historier medan de igår var väldigt njutbara i värmen. Utöver värme så bjöd de på ett antal djurmöten som Sigge tyckte var spännande. Vi såg rådjur, fasaner (två fasaner på fotot) och kvigor (när han såg kvigorna ville han leka, ingen bra idé).Det jag däremot tyckte var mest spännande var att jag fick en hyfsad bild på den misstänkta göken och nu är jag helt säker på att det är en gök. Teckningen på vingarnas undersida stämmer inte med sparvhökens eller tornfalkens men de stämmer med en göks.Hustrun har varit på resande fot delar av veckan så jag har fått laga mat till mig och killarna. Nivån på matlagningen har varierat med mitt mående, en kväll var jag under isen och då blev det ungkarlsmat (ägg, bönor och korv/fläsk) medan jag en annan kväll, då jag mådde lite bättre, lyckades få ihop ugnsstekta grönsaker och hemmagravad lax (som jag stekte på lite). Till sist några blandade bilder.

Var vänlig följ och gilla: