Vi har fått ett tydligt väderomslag, häromkvällen satt jag i kortbyxor och linne när jag rökte kvällspipan men i går var det långbrallor, luvtröja, tweedkavaj och en filt (d.v.s. en kasserad kavaj) över benen. När jag satt där så flög det plötsligt fyra tranor över huvudet på mig, det verkar vara trantider nu för under gårdagens morgonpromenad med hundarna så såg vi också tranor. Tyvärr såg vi även överkörda salamandrar. Jag vet inte om trafikoffren var Större eller Mindre vattensalamander, jag tror att båda sorterna finns häromkring (den större är ovanligare). Vi har i varje fall Större vattensalamander boendes på gården, i år har vi sett den både i källaren och utomhus.

Jag har inte mått nåt vidare i helgen och tyvärr sammanföll det med hustruns födelsedag som blev en avslagen historia där hon fick ordna med allt själv. Det gjorde hon visserligen bra men jag skäms lite över att hon var tvungen att både laga mat och fixa efterrätt på egen hand. Apropå mitt mående så rotade jag lite i mitt medicinskåp och hittade då en medicinlista från december 2011 (klicka på fotot så blir texten läsbar). Jag hade glömt hur mycket tabletter jag tryckte i mig då, 21 stycken per dag. Numera tar jag bara två av medicinerna på listan och är nere på tre tabletter per dag och det speglar ganska väl mitt mående. Även om jag fortfarande ofta mår dåligt så är det på en helt annan nivå än för 10-11 år sen, eller så har jag kanske bara lärt mig hantera det bättre.

Nåt som gjorde mig glad igår, och som gör mig glad varje dag, är att se 13-åringen busa med Sigge. Sonen ser så genuint glad och lycklig ut när han och Sigge leker. En Reddit-relaterad sak som också gladde mig inträffade också igår. Jag fick ett meddelande om att jag nämnts i en kommentar och när jag kollade upp det så visade det sig att nån ville att jag skulle berätta om mig och mina hattar. I samma tråd noterade jag även att min vardagshatt här hemma varit uppe till diskussion. Orsaken till att jag vet att det just var min hatt som kommenterades är att just den frågeställaren kontaktade mig om hatten (märke och var hade jag köpt den) i mitten på förra veckan. Det är lite kul att ”oldwahsatch” tycker att hatten ger vibbar av hembrännare i Appalacherna, i mars 2017 så bloggade jag om just en sån person (”Popcorn” Sutton). Jag tyckte att ”Popcorn” påminde om mina stilförebilder Ragnar (Finland) och Mr Good (Irland) och nu tycker nån att jag påminner om ”Popcorn” Sutton. Cirkeln känns lite sluten.

Var vänlig följ och gilla: