Det har ju kommit fram att ett förvånansvärt stort antal politiker (på olika nivåer) har kopplingar till diverse MC-gäng. Som vanligt när det gäller politiker kopplade till kriminalitet är SD de mest representerade men där finns även sossar, moderater och kristdemokrater. De senare tycker jag är mest underhållande, Ebba och hennes lärjungar satsar ju hårt på att knäcka gängen. Måste kännas trist att då inse att det delvis är partikamrater som är gängen. I den nu pågående debatten om gäng och skjutningar saknas tyvärr en diskussion om vem som köper allt knark – alla verkar ju överens om att det är så gängen tjänar sina pengar. Jag vet var jag tror att en stor del av kundkretsen står att finna, och det är inte i de utsatta områdena. Tyvärr är det nog så att alldeles för många kan vara upprörda över skjutningarna under arbetsveckan men ändå vilja rekreationsknarka under helgen.

Igår fick jag rådda med flera träd som låg över staket i hagarna. Först kom en av grannarna och sa att han råkat fälla ett träd över vårt stänge. Han erbjöd oss trädet som ved så jag gick ut och kikade på det. Trädet var inget att ha så jag meddelade grannen det och bad honom få bort det från staketet asap. När jag gick tillbaka från trädinspektionen så upptäckte jag att ett träd i en annan av våra hagar lagt sig över staketet. I det fallet var det nog blåsten i helgen som fällt trädet. Jag fick plocka fram motorsågen och kapa upp det så att eltråden blev frilagd.

Apropå eltråden så kände Sigge på den häromdagen – det resulterade i ett förtvivlat ylande och svansen mellan benen. Jag är dock inte säker på att han kopplade stöten till staketet utan han tror nog att det var korna i hagen som klappade till honom på telepatisk väg – han hade ögonen på dem när det smällde.

När jag plockade upp matvarorna ur kassarna efter att ha handlat igår så kom jag att tänka på min favoritbok av Ulf Lundell, ”Sömnen”. En nektarin var alldeles krackelerad och det fick mig att ta ett tankeskutt till första meningen i ”Sömnen” – ”Min guras krackeleringar var verkligen sköna.” Hade Uffe skrivit om en avdankad fruktodlare istället för en dito musiker så kunde inledningen varit ” Min nektarins krackeleringar var verkligen sköna.”

I går eftermiddag besökte jag och 15-åringen några av Halmstads secondhand-affärer i jakt på skjortor åt honom. Han hittade tre stycken men den jag tyckte var snyggast (och mest prisvärd) var han inte intresserad av. Det var en rutig sak från Stenströms som satt jättebra på sonen men han gillade inte rutorna. Jag hittade inga snygga kläder som passade mig, jag hittade dock snygga kläder som inte passade mig – en kavaj i Donegaltweed och en skjorta från T.M. Levin (skjortmakare på Jermyn street i London 1903-2020, då fick pandemin dem att stänga alla fysiska butiker).

När jag satt med pipan i gårkväll så noterade jag att fladdermössen var väldigt aktiva. Jag gav mig därför ut på fladdermusjakt med min Nikon D50 och lyckades faktiskt få några av luftakrobaterna på bild. Min kamera är inte tillräckligt bra för att ta skarpa foton på flygande fladdermöss men jag tycker jag lyckades hyfsat med den utrustning jag hade att tillgå.Till några blandade foton.

Var vänlig följ och gilla: