Det är nästan en vecka sen jag bloggade sist och det beror på att familjen varit på en semesterresa till Linköping (inklusive Motala) och Uppsala. Besöket i Linköping var kort, inte ens ett dygn, men i Uppsala med omnejd spenderade vi några dagar. Det blev mycket bilåkande men vi såg både fina vyer och fina bilar från bilen. Bilen nedan är en Cadillac Series 62 från 1956.Att målet för resan var Uppsala berodde på flera saker, hustrun och jag träffades där när vi pluggade på Ultuna 1992-1997 (återbesökte bänken där vi satt på vår första träff), jag har en syster som bor där och så är 16-åringen intresserad av att plugga i stan. Att vi stannade till i Motala och Linköping beror på att hustrun är från Motala, har släkt i Linköping och så för att jag bodde i Linköping (arbete och studier) hösten 1989 till våren 1992. På fotot står vi utanför huset jag bodde i då. Fotot nedan är på sönerna och mig framför statyn på Folke Filbyter på Stora torget i Linköping.På vägen upp så stannade vi också till i Vagnhärad och Södertälje. I Tälje träffade vi mina föräldrar och en av mina systrar med familj, inklusive hund (våra hundar var inte med på resan, Betty bodde hos en granne och Sigge var på hundpensionat). Jag växte upp i Vagnhärad så när vi passerade där så visade jag barnen (hustrun har redan varit där) var jag bodde (i nummer 54) och lekte som barn. Det som då var stora skogar med mäktiga berg är numera bara skogsdungar med klippor i – åldern förskjuter verkligen perspektivet.Det var kul att vara i Uppsala men både fysiskt och psykiskt jobbigt – mycket promenader (typ 10 km om dagen) och all social kontakt innebar en stor psykisk anspänning för mig. När vi kom hem igår så däckade jag och la mig tidigt. Bilderna nedan visar lite av vad vi såg i Uppsala. Vi var även en sväng till Sigtuna och på vägen stannade vi till och tittade på det torp som hustrun och jag hyrde 1994-1997. Torpet har vuxit sen vår tid.Sigtuna var som vanligt fint men det är en massa turister där sommartid, jag har lite svårt för trängseln. Under studietiden så jobbade jag på Systembolaget i Sigtuna på loven och trots att hustrun inte dricker alkohol så jobbade även hon där ett tag.Höjdpunkten på Uppsalabesöket var för min del en aning oväntat – det var när jag var in på Uppsala piercing – Open arms och köpte en ring att ha i örat. Det var ett riktigt piercingställe, inte som de skabbiga ställen vi har i Halmstad. Hur bra de var på att sticka kanyler i folk vet jag inte för det provade jag aldrig men de var medlemmar i flera kvalitetssäkringsorganisationer för piercare, bl.a. den amerikanska Association of Professional Piercers. De hade mycket smycken till försäljning och även utrustning för att färga titansmycken genom anodisering – d.v.s. man lägger smycken i en lösning och sen utsätter man metallen för elektricitet och då oxiderar titanets ytskikt och ändrar färg. Vilken färg avgörs av spänningen man tillför. Ingen av Halmstads piercare har en sån utrustning så jag passade på att köpa en öronring som färgades lila. Videon nedan visar hur det gick till (inte mitt smycke).

När vi åkte hem igår så körde vi en omväg via Gränna (överjävlig trafik i samhället) och hälsade på Tora och hennes föl, Alvar. Tora är utlånad för avel så hon kommer att betäckas igen och förhoppningsvis få ett föl till. Tora sket i att vi var där på men Alvar var nyfiken och ville gärna bli kliad. Klickbara bilder. Nån annan som också ville bli kliad var Sigge när vi några timmar senare hämtade honom på hundpensionatet. Han hade haft det bra men var verkligen glad att se oss, detsamma gällde för Betty.

 

Idag har jag varit trött och seg, helt klart ”bakis” efter resan. Jag tog mig dock ut och sprang en sväng och det var väldigt skönt. Arkivbild, sämre väder idag. Nån som inte verkar lida av baksmälla efter resan är 16-åringen som i eftermiddags var med kompisar och såg ”Barbie”, stilenligt klädd i rosa. Han har även aktiviteter planerade för i kväll.

Allra sist två foton på en igelkott jag såg i går kväll när jag var ute med hundarna. När jag stoppat in hundarna så gick jag tillbaka och fotade den. Klickbara foton.

Var vänlig följ och gilla: