Jag slutade med sömntabletter hösten 2021 och det innebar verkligen ett lyft för mig eftersom jag blev mycket mer alert och skarpare i sinnet. Det var som om jag levt under en filt och nån plötsligt lyfte bort den. Att sluta med tabletterna innebar dock också att jag föll ner i ett djupt mörkt hål eftersom kroppen tagit skada av att jag ätit tabletterna så länge att abstinensen gjorde att jag utvecklade myrkrypningar och ryckningar i benen/restless legs (vanligt att det sker). Myrkrypningarna gjorde att jag fick väldigt svårt att sova och led av en kronisk sömnbrist vilket resulterade i att jag tröståt en massa godis och glass. Min vikt drog därför i väg och strax innan jag fick hjälp med myrkrypningarna, i mitten på mars (fick en ny medicin), så vägde jag 104 kilo och hade ett midjemått på 108 centimeter.

 

När jag ställde mig på vågen i går så vägde jag 93,9 kilo och när jag sen mätte midjemåttet så låg det på 97 centimeter. Jag har med andra ord gått ner rejält i vikt de senaste månaderna. Viktnedgången beror helt på att jag återfått en god sömn genom medicinen som tar bort mina ”restless legs”. Det har inneburit att jag sover på nätterna och inte är uppe och käkar socker. Viktraset började inte omedelbart efter att jag fått min nya medicin utan det dröjde ett par veckor innan det visade sig på vågen men sen har jag stadigt blivit lättare. De första månaderna gick jag ner ett kilo i veckan men den sista tiden så har kurvan planat ut och jag tar bara nåt hekto per vecka. Målet är att plocka tio kilo till och med den här takten så kommer det ta ett år att ta dem. Jag har inte bråttom och så länge det går åt rätt håll så känns det väldigt positivt.

 

Den som följt bloggen i sommar, eller nån av de tidigare somrar som jag bloggat, har nog inte kunnat undgå att notera att jag är fascinerad av att fota humlor och bin på blommor. Det bästa är när jag får till en bild där humlan/biet flyger och trots det är både insekten och blomman skarpa, det händer inte så ofta. Om humlan/biet har sällskap av en artfrände eller nån annan insekt ger också pluspoäng. De senaste dagarna har jag fotat humlor och bin som besatt men resultatet har varit ganska klent eftersom blåsten försvårat arbetet. Några hyfsade bilder har jag dock fått till. Klickbara.Nåt annat jag tycker om att fota är steglitser, problemet är bara att jag aldrig lyckas ta mig nära dem. Nu har jag i varje fall lyckats lokalisera ett ställe där de verkar tillbringa en hel del tid. En granne har en sorts blomsteräng och varje gång jag passerar där så skrämmer jag upp 5-6 steglitser. Nån dag ska jag försöka smyga mig fram med kameran i högsta hugg.

 

Pojkarna är bortresta i helgen så hustrun och jag har huset för oss själva. Vi borde passa på och göra saker tillsammans men jag är fortfarande slutkörd efter Uppsala-resan så jag vill göra så lite som möjligt. Innan killarna åkte så var jag och 14-åringen dock ute på ännu en klädfotografering. Resultatet syns nedan, klickbart. Det var nog den sista för i sommar eftersom jag inte har fler kostymer som matchar sommarfärgerna i naturen.Till sist en vy från morgonens hundpromenad.

Var vänlig följ och gilla: