Ungarna är hemma igen efter en helg tillsammans med mormor och sina värmlandskusiner i Jönköping. Deras mormor brukar alltid göra nån aktivitet med det gänget varje sommar och i år blev det ett besök i Smålands Jerusalem. Det finns kanske inte jättemycket att göra i Jönköping men lite finns där att se och så ligger det hyfsat bra till för alla inblandade att ta sig till. Sönerna har berättat att de besökte gruvan i Taberg (inklusive Fladdermus-museet där, även känt som Fladdermuseet….) samt tändsticksmuseet inne i Jönköping. Själv har jag inte varit i Jönköping särskilt mycket, ett antal möten på Jordbruksverket och så har jag varit och sparrat hos den lokala boxningsklubben, BK Ringen.

 

Hustrun plockade fram en fotboll i morse så efter hundpromenaden joxade Sigge och jag lite med trasan. Mest han, han ville inte riktigt släppa bollen ifrån sig (släppte dock på kommandot ”Loss!”). Han sprang som en galning med bollen och var redigt trött när han kom in.När vi passerade Södertälje förra veckan så passade jag på att låna ett av mammas fotoalbum med lite tonårsbilder på mig. Några var från min resa till Jordanien med min pappa och en av mina systrar. De bodde i Irak då (pappas andra vända där) och jag flög ner till Bagdad och så bilade vi till Jordanien och sen flög jag hem från Amman och de körde tillbaka till Irak. I Jordanien besökte vi Petra (staden uthuggen i klipporna) och på vägen dit plockade vi upp en liftare, pappa plockade alltid upp liftare, som sa att han kunde en genväg dit. Det var kanske en genväg men förmodligen inte till Petra utan dit liftaren bodde, i en by uppe i bergen, och vi var tvungna att köra på små, dåliga vägar (med stup vid sidan) för att sen ta oss vidare till Petra. Fram kom vi i varje fall och där hyrde vi hästar och red ner till stenstaden.Ett av fotona i albumet (det nedan) är taget i början av 1987. Att jag kan datera det beror på att jag fortfarande har lite färgat hår kvar (gjorde det sommaren 1986 när jag hade tuppkam) och att jag har en t-tröja från Elvis Costellos konsert i Stockholm i november -86, en av de bästa konserter jag varit på.Håkan Hellström spelade i Halmstad i helgen och jag var verkligen inte där. Håkan är ingen av mina favoriter men när jag läste konsertrecensionen i Hallandsposten så kunde jag av fotona i varje fall konstatera att vi förmodligen båda gillar Gram Parsons (1946-1973). Håkan hade en scenkostym som liknade den Gram hade på sig på omslaget till Flying Burrito Brothers ”The gilded palace of sin”. Bilderna på kostymerna var olika men det visuella intrycket detsamma.

Igår spelades finalen i de irländska mästerskapen i hurling, Kilkenny mötte regerande mästarna Limerick. Jag brinner inte riktigt för nåt av lagen men Limerick (staden) är en riktig håla medan Kilkenny är en mysig stad så jag höll väl lite på Kilkenny. Det hjälpte tyvärr inte eftersom Limerick vann matchen med 0-30 mot 2-15 och tog hem sitt fjärde raka mästerskap, femte på sex år. Det här var Kilkennys tredje finalförlust på fem år.

 

Var vänlig följ och gilla: