Jag får inte så mycket kommentarer på bloggen, och det är helt okej för jag tycker ändå det är kul att skriva och illustrera den, ”det är vägen som är mödan värd”. Vad jag dock får mycket av är spam, även om det minskat sen vi uppdaterade bloggens drivrutiner (eller vad de nu kallas). Spammen hamnar i min skräppost på Gmailen och ibland får jag ett ryck och går igenom den för att kolla att inget som inte är skräppost hamnat där. Jag gjorde det igår och till min förvåning fanns faktiskt ett meddelande som var seriöst bland skräpet. Det var från ett svenskt smyckesföretag, Susanna Falken jewellery (ägarens far startade Albrekts guld), och rörde ett blogginlägg som jag skrivit om kirurgiskt stål kontra titan i piercingsmycken. Företaget verkar bland annat profilera sig på icke-allergiframkallande smycken i de metallerna och det var väl därför de snubblat över mitt inlägg. Jag får inte den här typen av feed-back särskilt ofta så jag tyckte det var kul att de hörde av sig.

 

Igår var jag ute med röjsågen i hagarna igen och det är ett svettigt men tillfredsställande arbete eftersom jag ser resultat direkt. Resultatet gör sig inte så bra på bild, ser bara ut som en grön gröt på fotona men på plats ser hagarna bättre ut på direkten. Jag tror dock att jag blev lite skadad i min ena vad av röjsågandet för på kvällen kände jag en stelhet och lätt ömhet på utsidan av höger vad. Jag tror jag sträckt mig lite där när jag gick med sågen i terrängen. För att inte riskera att förvärra skadan så ska jag ta det lugnt med springandet några dagar. Jag har svårt för ofrivilliga träningsuppehåll men det är bättre att vila tre dagar nu än att springa idag och bli skadad i tre veckor, eller ännu längre.

 

Apropå springning så hade jag kontakt med min ultralöpande vän Bosse Pelander som är i full färd med att förbereda sig för Viadals 6-dagarslopp som går av stapeln 13-19 augusti i Skåneland. Jag vet att han siktar på att slå världsrekordet i klassen för 80-åringar (524 km) men det är väldigt mycket som måste klaffa för att det ska ske, inklusive saker som Bosse inte kan rå över t.ex. vädret. Jag tänkte åka ner och heja på honom några gånger under loppet så jag återkommer med rapporter om hur det går.

 

I morse så busade Sigge och jag lite till med fotbollen, det är definitivt punka på den nu. Sigge hade full fokus på bollen när jag plockade fram den, han tycker verkligen att det är skitkul med bollar.I flera år har jag letat efter en skarpt blå väst, gärna i linne, på secondhandbutikerna i Halmstad utan att hitta nån. Det är sällan det dyker upp västar och när de gör det så är de nästan aldrig i min storlek. Är de i min storlek och blå så är de marinblå, på gränsen till svarta, så jag har gett upp hoppet att hitta en sån väst jag vill ha i en butik. Igår morse var jag därför inne på Sellpy, som säljer begagnade kläder on-line, och de hade en snygg blå linneväst som jag köpte trots att den kostade lite mer än jag brukar vara beredd att betala för mina västar. Västen levererades till kiosken i Getinge redan i dag och jag åkte ner och hämtade den. Västen har en snygg färg som jag tror kommer funka både sommar- och vintertid, den är i längsta laget (aldrig hänt mig förut) men det får gå när både övrig passformen och färgen var okej.

 

När jag hämtade västen på kiosken i byn så passade jag på att gå in på antikaffären som ligger jämte. Den öppnade i våras och jag har inte varit där tidigare eftersom jag trodde de mest skulle ha skräp men de hade en massa fina saker. Kanske inte sånt som jag är intresserad av (porslin, lampor, bestick mm) men det såg ut att vara bra grejor. De hade också ett gäng fickur, både såna som fungerade och såna som såldes som silverskrot. En av skrotklockorna hade en kedja och jag fick köpa bara kedjan för 50 spänn och det tyckte jag var ett bra pris. Jag har ett antal fickur som saknar kedja så den kommer komma väl till pass.

Var vänlig följ och gilla: