Igår var dagen D, ”d” som i dra ut en tand…. Vid 12.30 var jag hos min tandläkare och 40 minuter senare var det klart. Jag har nu en stor glugg längst bak i underkäken på ena sidan (de två innersta tänderna är borta) så tandläkaren rekommenderade att jag skulle låta sätta dit ett titanimplantat med en tand på. Det tyckte jag lät bra ända tills jag fick höra priset, ca 18 000 kronor. Jag måste ha väldigt stora problem med att leva med gluggen för att vara beredd att lägga de summorna på en tand. Vi får se hur det går. Just nu går det sådär, gör ganska ont i munnen trots att jag tar smärtstillande men det blir väl bättre ju fler dagar som går. Det hjälper inte heller att jag fått den förkylning som håller 14-åringen hemma från skolan.

 

Efter tandutdragningen tröstade jag mig med att besöka några secondhand-butiker (klädd i rosa).Det blev några fynd, de dyraste (99 kr) var ett par skinnhandskar till 14-åringen och sen låg resten av inköpen på 30-40 kronor styck. Det blev två slipsar till mig, den ena i ull från Shetland och den andra i siden men båda hade personlighet. ”Shetlandsslipsen” gör sig till exempel bra i en tweedutstyrsel.Det blev också en keps och en kjol i tweed, kjolen i donegaltweed.Kepsen och kjolen är inte till mig….. – de ska skickas till Irland. En av mina följare på Instagram (vi följer varandra) bor där och hon nämnde i förbigående att om jag hittar nåt som passar hennes stil så får jag gärna köpa det (och skicka) så betalar hon. Själva grejorna kostade mindre än frakten den här gången. Hon blev dock väldigt glad och erbjöd mig och familjen boende i Dublin om vi kom på besök framöver. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna utnyttja det erbjudandet.

 

På en av secondhandbutikerna såg jag nåt som kunde ha blivit en julklapp till hustrun, även om den egentligen varit mest till mig. På ett räcke under en hylla med hattar hängde en rätt så raffig body (fotot blev inte alls bra men ni förstår nog ändå…). Jag har aldrig sett nåt liknande i nån av begagnatbutikerna i stan tidigare, men jag går ju inte heller runt och kollar in damavdelningarna efter underkläder.

 

På hyllan ovanför bodyn låg flera herrhattar, bland annat en som var helt i nyskick. Fanns inte ett enda spår på den om att den använts. Även fast hatten var i min storlek så det blev inget köp, jag har redan nåt liknande hemma som jag sällan använder.

Det blev ingen piprökning i går kväll, tobaksrök och sår är ingen bra kombination så jag skippade pipan. De senaste kvällarna då jag rökt har jag läst i min favoritbok om herrkläder. I förrgår noterade jag att jag har en tweedkavaj i det tyg de i boken tog upp som ett klassiskt exempel på tweedtyg till kavajer.

Var vänlig följ och gilla: