Förkylningen jag har är skum, den varierar väldigt i intensitet mellan dagarna och även under dygnet. Igår morse så vaknade jag och trodde att jag var frisk, bortsett från lite rethosta men i går kväll fick jag världens frossa (samma sak hände i torsdags kväll) som tvingade mig i säng. Efter att ha hostat mig igenom natten så är hostan lite bättre nu men jag är trött och har ont i hela kroppen. Ett problem när jag mår såhär, är väldigt trött, är att jag inte kan lägga mig och vila för då börjar det så gott som alltid rycka i benen och jag får varken sömn eller vila.

 

Jag inte bara hostade i natt, jag svettades också. Vid 6-tiden vaknade jag av att det var sjöblött i sängen, ni ser själva. Jag hade svettats rätt rejält, på hela kroppen också.Jag var ju piggare i går så när jag skulle åka och köpa glass på SIA (i det här huset går det mycket glass när vi är sjuka – som tur var hade de billig glass på SIA) så tog jag omvägen om Röda Korset/ Kupan i Falkenberg. Jag gjorde ett riktigt tweed-fynd där. I ett hörn, långt från herrkläderna stod ett ställ med en massa kavajer och nån enstaka kostym. Bland kavajerna fanns flera fina stycken i tweed. Den finaste var en Oscar Jacobson för 350 kronor. Det var för mycket för mig, även om det är billigt (särskilt som tyget var vävt av Abraham Moon & sons i Yorkshire).Jag köpte dock två tweedkavajer, en smårutig till mig och en blåaktig som julklapp till en bekant (som är lite mindre än mig – förmodligen är ärmlängden rätt men den är för stor över bröstet, det kan jag dock fixa). De hade också flera fina hattar på Kupan, Tyvärr bara smalbrättade och såna har jag sällan. Igår var dock faktiskt ett undantag och jag hade en smalbrättad Stetson på huvudet.Igår kväll roade jag mig med att prova olika västar och slipsar till min nyanskaffade kavaj. Vilken kombination tycker ni ser bäst ut? Mina favoriter är nummer 7 och 9. Bilden blir större om ni klickar på den.Vädret igår och idag har varit fruktansvärt grått och fuktigt. På morgonen igår var det även halt eftersom fukten frusit på vägarna, skridskobana. Under dagens morgonpromenad med Sigge så såg vi det tidigt födda lammet.Till sist ett foto på en blåmes.

Var vänlig följ och gilla: