Min förkylning är bättre men jag har fortfarande problem med hosta och viss snorighet. Vad det gäller den utdragna tanden så värker det fortfarande. Jag har tidigare haft problem, d.v.s. infektioner, i samband med liknande ingrepp (utdragningar och rotspetsoperationer) så i morse kontaktade jag tandläkaren igen. De sa dock att med tanke på att ”extraktionen” var så pass komplicerad som den var så tyckte de inte att det var konstigt att jag fortfarande hade besvär, det kunde jag ha upp till två veckor till. Det viktiga var om jag var svullen och/eller hade feber. Jag är inte svullen och även om jag haft feber i helgen så har jag det inte idag så febern var nog förkylningsrelaterad.

 

Trots att hela familjen var krasslig så åkte vi igår iväg och hämtade julgran hos ett par kompisar (de hade också förkylning i familjen) och även om det blev strängt så var det också trevligt. Vi hade Sigge med oss och han tyckte det var väldigt spännande i skogen, han var också ut och kände lite på sjöis. Efter lite letande hittade vi två granar, en för inomhus bruk och en för bruk ute. Jag trodde vi skulle vänta några dagar med att klä innegranen men hustrun gjorde det redan idag.I går kväll fick jag panik när jag skulle sova för benen ryckte som besatta, medicinen verkade inte hjälpa ett dugg. Efter lite funderande landade jag dock i att jag kanske glömt att ta den innan jag la mig. Jag vet att jag var på väg att plocka fram medicinen men sen blev jag avbruten och kan ha glömt att inmundiga den. Jag gick därför ner och tog medicinen och sen lät jag Sigge få följa med upp i sängen för att han skulle hålla mig lugn tills medicinen börjar verka. Det gjorde han också. Tyvärr väckte han mig en timme innan klockan skulle ringa i morse men man kan inte få allt….

 

Även om jag varit under isen p.g.a. tanden och förkylningen de senaste dagarna så har jag faktiskt tagit mig för lite saker också – har t.ex. börjat jobba med pipor igen. Jag har inte gjort några helt nya men jag har satt i nya munstycken på tre gamla pipor. Det inkluderade bland annat böjning av munstyckena samt lite uppborrning av rökkanaler. Jag har också sytt lite idag, la ut ett par byxor i midjan samt smalnade av benen på dem.

 

När Sigge och jag promenerade i eftermiddags så såg vi inte mycket – det är fruktansvärt grått och dimmigt här nu. Är man inte redan deprimerad och nedstämd så blir man det. Ljusglimten på promenaden var ett lamm. Ännu en av grannens tackor har lammat. Det nya lammet verkade så färskt (d.v.s. vingligt) att jag var tvungen att kolla med grannen att de hade noterat lamningen – det hade de. Fotot direkt nedan är på lammet från förra veckan, nedre bilden är på dagens tillskott.

Var vänlig följ och gilla: