Den här julen går inte till hävderna som nån av mina bättre, det är kanske inte min sämsta men den ligger där nere i botten nånstans. En bidragande orsak är att jag mår fysiskt dåligt – tandvärken är MYCKET bättre sen jag började spola ur såret efter varje måltid men min förkylning vill inte ge sig. Jag är trött och väldigt hostig av den och tandvärkens efterdyningar. Vet inte hur många gånger hostan väckte mig i natt. Jag har också lidit av orosrelaterat illamående i ett dygn. Det började i går eftermiddag och trots att jag tagit min behovsmedicin så släpper det inte.

 

Jag försökte råda bot på den bakomliggande oron i går kväll genom att först sy och sen låta Sigge sova i sängen jämte mig men det hjälpte inte. Varje gång hostan väckte mig hade jag svårt att somna om eftersom jag mådde illa. Oron kommer sig av en bisats som sades i går när jag pratade med hustrun (hon och båda ungarna har åkt till hennes föräldrar över jul). Det var egentligen ingen stor grej men när jag mår som jag gör nu så kan skitsaker fastna och växa sig stora.

 

Sjuttonåringen kom hem från Paris igår. Han kom till Sverige redan i förrgår men första kvällen/natten tillbringade han med sin flickvän och hennes familj i Skåneland. Han dök upp här i går förmiddag och det var verkligen kul att se honom igen. Även om han trivts jättebra i Paris så tror jag att han tyckte att det var skönt att komma hem också. Han var bara hemma en kort stund, fikade lite, innan det var dags för hustrun att packa in sönerna i bilen och köra norrut.

 

Själv satt jag mig också i bilen men jag körde söderut, till Halmstad. Jag åkte inom några secondhand affärer och köpte lite sista-minuten klappar till mig själv. Utöver mina klappar så fick jag också med mig en hatt som jag ska skicka till Irland. Klapparna till mig består av en film, ”Millions”, en tweedhalsduk, ett par grå yllebyxor från företaget San Siro. Jag vet väldigt lite om den men märket säljs bland annat på NK och på Stenströms webbutik och de använde tyg från Vitale Barberis Canonico i byxorna så rent skräp kan det inte vara. De är väldigt modernt skurna d.v.s byxbenen är korta men det fanns gott om extra tyg så idag har jag längt dem – och längt ärmarna i den kavaj (delvis i alpacka-ull) jag köpte tidigare i veckan. Kavajen hade jag när jag spelade in en liten julvideo ikväll, se nedan.

 

Igår och i morse hade vi vinterväder men strax innan lunch så blev det varmt och började regna – ingen vit jul i år och dessutom snorhalt på vägarna (föll rejält i eftermiddags, två sekunder efter att jag tagit den grå bilden). I gårdagens solsken hann jag dock ta några hyfsade vinterbilder. Jag filmade också Sigge när han släppte lös lite:

Första bildserien nedan är på tornfalken jag brukar se på morgnarna, den som brukar trakasseras av kajor. Igår var det ”mano a mano” mellan fåglarna och då var kajan inte så kaxig, den försvann som en löning.

Förutom att promenera med Sigge så har jag ägnat julafton åt sömnad, och sömn. Båda är bra för själen. I kväll klädde jag upp mig lite för klappöppning och en videoinspelning till Instagram. God Jul på er!

 

Var vänlig följ och gilla: