Det känns som om hela jag håller på att krackelera och falla samman. Jag har ju mitt tandproblem (mer om det nedan), min förkylning (bättre men jag är fortfarande allmänpåverkad), oron som de tand- och förkylningsproblemen genererar och nu har jag dessutom fått utslag på kroppen. Huden i armhålorna och på delar av ryggen har blivit röd och knottrig. Tack och lov kliar det inte särskilt mycket, lite grand och bara ibland. I går eftermiddag kliade det och när jag då pillade lite så sprack några knottror, de blödde ganska bra.

 

I morse kontaktade jag vårdcentralen i Getinge och fick en tid för bedömning av utslagen. Läkaren jag träffade trodde att det var svamp så nu ska jag smörja utslagen två gånger om dagen. Problemen hänger förmodligen ihop med att mitt immunförsvar är nedsatt nu.

Klädseln för läkarbesöket var denna.Vad det gäller tandbesväret så var jag in till tandläkaren i går och han kikade på såret. Han sa att det såg okej ut men att det hade samlats matrester i hålet/såret. Han spolade rent det och efter det så känns det bättre. Jag fick med mig utrustning hem så att jag kan spola ut såret på egen hand. Gjorde det i går innan jag la mig och det hade redan samlats nya matrester där. Jag försöker att tugga på andra sidan men det hjälper uppenbarligen inte.

 

På väg hem från tandläkaren så kikade jag lite på secondhandkläder men hittade inget till mig. Såg dock en väldigt fin tweeddress för damer. Skickade foton på den till min Instagram-kompis på Irland och frågade om hon var intresserad men det var hon inte.

 

Klädmässigt så körde jag med den rosa kepsen igår, och idag som redan framgått – är barnsligt förtjust i den. Den randiga kavajen har jag väldigt sällan, oklart varför. Den är från SIR och sydd för London tailor i Göteborg.

 

Jag googlade lite och fick fram att London Tailor var en riktig skräddare, som uppenbarligen även sålde konfektion, och att de höll till på Lilla Nygatan i Göteborg (vid f.d. Palladiumbiografen) innan de flyttade till kvarteret bakom NK. Fick dock inte fram verksamhetsåren.

Sent igår eftermiddag pickade siskorna utanför huset och jag fotade dem men det var för mörkt för att få till skarpa bilder. Jag tycker dock ändå att man kan se att det är siskor (jag kan inte skilja de grå från de bruna) på fotona.

Igår förmiddag gjorde jag en digital resa till Newgrange på Irland där de firade vintersolståndet. Det ägde visserligen inte rum förrän i morse men de kör tydligen alltid på den 21:a. I stenåldersmonumentet Newgrange (5000 år gammalt, d.v.s. äldre än pyramiderna) finns en gång in till en gravkammare. Ovanför gången finns en liten öppning som släpper in ljus och kring vintersolståndet så når en ljusstråle under några minuter ända in i gravkammaren. Det var den händelsen jag tittade på (kommenterad av arkeologer). Jag har varit inne i Newgrange flera gånger men aldrig i samband med vintersolståndet, då krävs särskild inbjudan.Idag kom vintervädret tillbaka med låga temperaturer och snö på marken. Tyvärr blåser det rejält så utomhusvistelserna är inte riktigt behagliga, om än vackra. Fotona nedan är klickbara.

Var vänlig följ och gilla: