För drygt en månad sen bloggade jag om att jag inte hann fota en siska som jag passerade. Idag hann jag fota en flock siskor på gårdsplanen men bilderna blev tyvärr skräp. Ni får tro mig när jag säger att det var siskor – små, lite randiga och en röd fläck på huvudet. Jag har googlat runt lite och tror att det rörde sig om brunsiskor.Vad det gäller mitt fysiska mående så blir väl tandvärken något lite bättre varje dag och förkylningen släpper också lite varje dag. Tyvärr blir inte det psykiska måendet bättre i motsvarande grad, snarare tvärtom. Att ha gått med smärta och förkylning i en vecka har gjort att mina ångestbesvär blommat ut på riktigt. Kroppen är ständigt stressad och jag känner ständigt av mina vanliga ångestsymtom – ont i ögonen, krypningar i ansiktet, ytlig andning, yrslighet och illamående.

 

Jag har pratat med tandläkaren om det här och han har beslutat att sätta in antibiotika igen samt skriva ut en lite starkare värkmedicin, Citodon (tydligen en kombination av parecetamol och Kodein). Förhoppningsvis ska det hjälpa mot smärtan och därmed också mot ångesten.

 

Igår var jag inne i Halmstad och lunchade med en kompis och efteråt svängde jag förbi Kupan och Erikshjälpen. Jag hade inte tänkt köpa nåt åt mig, var mest på jakt efter en julklapp till hustrun, men på nåt sätt fick jag med mig en kavaj hem….

 

På Erikshjälpen fanns en kavaj i ett tyg som var en blandning av lammull och dess motsvarighet från alpacka (alpackor får föl så rimligtvis borde det kallats alpackafölull – ligger inte riktigt bra i munnen). Tyget var i varje fall lent som en barnrumpa. Kavajen är som synes för kort i ärmarna men jag chansar på att det finns tillräckligt med tyg för att länga dem. Julklappen? Klappad och klar!

 

Det fanns flera fina, och en rolig, rock hos Erikshjälpen och Kupan igår. Erikshjälpen hade en trenchcoat-lik rock från Junex med raglanärm medan Kupan hade en kraftig överrock från Malmström och Royal Coat. På Kupan fanns också gårdagens höjdpunkt – jackan med en liten häck, eller ger den bäraren en liten häck……?

Jag tramsar som vanligt men det stod faktiskt ”liten häck” på märkningen till en jacka. Ursprungligen hade där nog stått ”Liten fläck” men sen hade nån klistrat på en prislapp och då lyckats förvandla ett ”f” till ett ”h”.Själv hade jag kavajen jag köpte i förra veckan.Igår kväll provade jag att sitta lite med pipan men orken tröt ganska snart och jag gick in och la mig istället.

Var vänlig följ och gilla: