Jag har kommit igång med pipmakeriet igen, förra veckan gjorde jag en björkpipa och i går blev jag klar med en i ek. På den senaste pipan sitter ett av de munstycken som jag nyligen köpte från USA och jag tycker att det matchar eken riktigt bra. Även om jag tycker att pipan ser ok ut så blev den inte som jag tänkt mig när jag började jobba med den men det blir å andra sidan väldigt få av mina pipor. De blir som de blir.

Flera dagar den här veckan har hela familjen suttit ner och tittat på film tillsammans efter kvällsmaten. Filmtittandet började egentligen för ett tag sen med att jag och pojkarna åt vår kvällsmat framför tv:n de kvällar hustrun var iväg på dansträning men nu har det blivit en aktivitet efter maten och för hela familjen. Filmer som vi sett sen tv-middagarna började är bland annat ”En riddares historia”, ”Public enemies”, ”Framom främsta linjen”, “Frihetens pris” och ”Robin Hood”. Det har dock inte bara varit action utan i förrgår såg vi ”Tsatsiki, morsan och polisen”. ”Tsatsiki”-filmen var lite speciell eftersom vi hade den på VHS (ja, vi har kvar vår VHS-spelare och filmer till den) och killarna tyckte det var spännande att använda nåt så gammaldags som en videobandspelare. Nästa film som vi ska titta på tror jag blir ”Dansar med vargar”, den har vi däremot på dvd.

Vi har flyttat fåren till hagen som ligger nedanför gården om som kallas för ”Kålalyckan”. Det var länge sen det gick djur där men den har slagits de senaste åren så vi har hållit igenväxningen stången. Hagen är väldigt frodig och fin just nu så fåren kommer ha det väldigt bra där. Jag är dock lite orolig att de ska få för sig att rymma men så länge där är gott om mat så ska det väl gå bra, det är om de två ”knäppa” tackorna skulle få för sig att ta sig ut från den här hagen också.Pojkarna försöker socialisera får och lamm genom att muta dem med knäckebröd. Ibland funkar det, ibland inte.En annan sak som har lite med ”Kålalyckan” att göra är ett brev vi fått från Miljö- och hälsoskyddskontoret i Halmstad. Brevet informerade om att de tänker komma ut och besiktiga vårt avlopp under hösten och kopplingen till ”Kålalyckan” är att delar av vårt avlopp (brunnar och infiltration) ligger där. Vi har vetat om att de börjat inspektera enskilda avlopp här i området så vi har väntat, och fasat, för att det skulle bli vår tur. Fasan kommer sig av att vi tror att deras besök ska resultera i krav på en ny avloppsanläggning.

Det var tur att vi hann dra igång vindsrenoveringen innan vi fick avloppsbrevet för annars hade vi nog inte tyckt vi hade råd med vinden. Det är lite oklart hur vi ska få loss pengar till en ny avloppsanläggning men vi har pratat lite med grannen om att gå ihop och ordna en gemensam anläggning och det skulle förhoppningsvis spara både pengar och arbete åt oss båda. Innan vi bestämmer nåt definitivt så får vi väl också höra vad Miljö- och hälsa har att säga om de nuvarande anläggningarna.

Jag rundar av med några foton, bland annat ett på vad som måste vara det vackraste trädet i Rävinge (fotot gör det inte rättvisa). Den allra sista bilden är en sån som gör mig glad – jag vet att hustrun tycker om att jobba i trädgården och att se henne göra nåt hon gillar gör mig glad.

Var vänlig följ och gilla: