I går var jag inne i Halmstad och lunchade med en från min gamla praktikplats på socialförvaltningen. Det var väldigt trevligt att träffa henne igen (och det gav mig dessutom anledning att använda några av plaggen som numera mest hänger i klädkammaren) och efteråt följde jag med upp till soc och tjabbade lite med dem där. Sen jag slutade med praktiken förra sommaren så har jag inte saknat att åka in till den men idag så kände jag faktiskt lite saknad över de sociala kontakter som försvann när jag la ner praktiken. Beslutet att sluta med den känns ändå rätt eftersom det ger mig mer tid till både aktivitet och återhämtning här hemma vilket lindrar mina stress- och orosproblem något.

När jag gick från socialförvaltningen så mötte jag två personer som jag kände när jag jobbade på länsstyrelsen och WSP. Jag försökte smita förbi dem med bara ett kort ”Hej!” men en av dem stannade upp och började prata. Det var visserligen trevligt men efter en stund så kom frågan som jag fasar för i situationer som den här – ”Vad gör du nuförtiden?”. Jag tycker faktiskt att frågan är så jobbig att det är lockande att dra till med en lögn och säga att jag jobbar med nåt, bara för att slippa säga som det är – att jag är förtidspensionerad. Hittills har jag dock alltid hållit mig till sanningen även om det varit jobbigt. De verkade inte döma mig för sakernas tillstånd, en av dem såg däremot rätt bestört ut men det tolkade jag mer som ett uttryck för oro och omtanke.

Innan min utflykt till Halmstad så hann jag med att såga upp den kvarvarande veden. Jag har börjat klyva den men det krävs ännu lite tid och svett innan veden inför nästa vinter är kluven och lavad.De senaste dagarna har vi verkligen kunnat njuta av sommarväder. Det jag gillar bäst med vädret som varit är de ljumma och stilla kvällarna. Jag har ”sparat” mitt pipstopp till kvällen och gått ut och satt mig vid 19.30-tiden och sen suttit där och insupit sommaren tillsammans med tobaksröken. Det är ett fantastiskt sätt att bli av med den stress och oro som byggts upp under dagen.

Till sist några blommiga bilder.

Var vänlig följ och gilla: