På fredagar så brukar jag dammsuga och torka lite golv här hemma. För att göra det hela mindre tråkigt så lyssnar jag på musik under tiden, drar man bara på volymen tillräckligt så kan man överrösta dammsugaren, och under golvtorkningen idag så sjöng Christy Moore ”The contender” om den irländske boxaren och sångaren Jack Doyle, a.k.a. ”The Gorgeous Gael” (klicka på fotot för att höra Christy sjunga om Jack Doyle). Jag visste sen innan att Doyle var från Cobh i grevskapet Cork (”mitt” grevskap på Irland) men jag hade inte nån riktig koll honom. Sången gjorde mig dock nyfiken på honom (och jag behövde en ursäkt att sluta torka golv) så jag gick och googlade honom. Resultatet av mina sökningar fick mig att inse att han måste ha varit själva essensen av den stereotypa bilden av irländare som törstiga och bråkiga. Han hade talang för boxning men förlorade flera viktiga matcher för att han skötte uppvärmningen inför matchen på en pub i anslutning till boxningsarenan. Han hade tydligen också en bra sångröst och fick spela in ett antal skivor (och hade även några filmroller). Jag lyssnade inte på nån av hans sånger men jag tittade på en intervju med honom och han hade en fantastisk Cork-dialekt. Den är så typisk Cork att jag inte kan undanhålla er den (det är dock några sekunders intro med flaggviftningar först).

Jag har inte rapporterat så mycket från vindsrenoveringen men det betyder inte att det inte hänt saker på den fronten. Målarna har t.ex. varit här vilket resulterat i ett målat tak och tapeter på väggarna. Snickarna ska komma igen på måndag men det vi väntar mest på är de som ska lägga golvet i badrummet. Jag hoppas att de kommer de närmsta veckorna men jag är lite orolig att det blev en miss när de skulle bokas in och att vi därför kan få vänta ett bra tag på dem.

Var vänlig följ och gilla: