Jag har en kluven inställning till att blogga om vardagen nu när hustrun är bortrest. Jag vill, och behöver, skriva om vad jag och barnen tar oss för (både det roliga och det jobbiga) men det finns också en oro att nån ska se vad jag skriver och tycka att jag gör nåt fel med barnen och därför göra en anmälanorosanmalan_a till Socialförvaltningen.

Den oron finns i och för sig inte bara kring bloggandet, utan även vid kontakten med skolan. Jag är rädd att lärare, fritidspersonal eller en förälder som vet lite om mig ska få reda på att jag är ensam med barnen och tänka att ”man kan fuchsia_den_lilla_haxaninte lämna barn ensamma med nån som är deprimerad” och därefter göra en orosanmälan.

Även om jag inte är den pappa jag skulle vilja vara så vet jag att bristerna inte är så stora att barnen far illa av att var med mig. Tyvärr vet jag också att Socialförvaltningen agerar även på orosanmälningar som är anonyma och inte alls underbyggda. Jag vet även (av egen erfarenhet) att inom delar av Socialförvaltningen så frodas fördomarna mot människor som lider av psykisk ohälsa. Det gör att jag känner mig väldigt utsatt och rädd när det gäller barnen (och inte bara när hustrun är bortrest).

Jag vill verkligen berätta om det som händer den här veckan men samtidigt så känns det som att varje ord jag skriver är ett ord som Socialförvaltningen kommer använda mot mig om de skulle få in en anmälan rörande barnen.

Oavsett hur bra eller dålig jag är som förälder så är barnen fantastiska. I går kväll blev det ytterligare en tv-middag eftersom de var mitt inne i filmen Fuchsia den lilla häxan på Barnkanalen när maten var färdig. Barnen kommenterade beskedet att de fick äta framför tv:n på följande sätt:

Åttaåringen – ”Äta framför tv:n idag igen? Inte för att klaga pappa men du skämmer bort oss

Sexåringen – ”Det är ju mormors jobb

Båda två hade rätt.

För att få lite struktur på dagen, både för min och pojkarnas skull, så gjorde jag i morse ett dagsschema. Varken aktiviteter eller klockslag var absoluta utan det var mest ett hjälpmedel för att få överblick och lista_20150906_astöd. Vi lyckades följa schemat något så när även om jag fick ställa in gräsklippningen för att det var för blött i gräset. Jag hoppas kunna ta den på tisdag istället.

gym_farhus_1Att ”fixa “gym” i fårhuset” innebar att jag hängde upp en sandsäck till, satte upp en stång för att kunna göra pull-ups och riggade två stänger som en barr. Jag ska lägga ut några mattor påjohan_pull_ups_a golvet också så att jag kan sitta ner och gör sit-ups mm. Jag körde ingen riktig träning med de nya grejorna idag utan provade dem bara helt lätt efter att jag slagit på säck. Jag kunde dock konstatera att jag var starkare i vissa moment än i andra.johan_pull_ups_2_a

johan_barr_farhuset_a

Var vänlig följ och gilla: