Jag har inte varit i form i dag, jag har mått som vädret – stadigt lågtryck. lagtryck_karta_aJag har dock märkt att jag, precis som med kläderna, kan påverka mitt mående med städning. Är det ostädat hemma och jag är nere så känns det värre. Orkar jag då ta mig samman och släpa runt dammsugaren lite så brukar det kännas bättre efteråt.dammsugning_traningsklader_a Det är precis samma princip som när jag försöker hålla humöret uppe med hjälp av kläderna. Det går faktiskt att kombinera de två, dammsugning i snygga kläder ger dubbel effekt.

I dag orkade jag dock inte dra på mig lite prydligare kläder utan har tillbringat dagen i träningskläder (resultatet av ett misslyckat träningsförsök i morse). Jag orkade dock dammsuga lite (genomfört parallelltalladin_choklad_tom_a med ett högt chokladintag). Om jag nu bara kommer ur de svettiga kläderna, in i duschen och får på mig nåt fräscht så kommer jag känna mig piggare.

Den pågående flyktingkrisen tär på mig. Jag känner mig frustrerad över EU:s och Sveriges brist på handlingskraft. Jag har bloggat om det tidigare men situationen förvärras ju hela tiden. Den politiska handlingsförlamningen visar att EU havererat som projekt. Vad ska vi med ett samarbetsprojekt till där ingen samarbetar?

Varför Sverige inte skapar en luftbro med våra Herculesplanherculesplan_a eller reguljärflyg och plockar hit flyktingar förstår jag inte. Även om vi måste härbärgera dem i tältläger så är jag övertygad om att de föredrar professionellt ordnade tältläger i Sverige framför järnvägsstationen i Budapest eller förhållandena i Grekland och Turkiet (eller ännu värre i Syrien eller Libyen). Flyger vi hit människor sas_flygplandirekt från Turkiet och Nordafrika så slipper de riskera livet på Medelhavet och betala människosmugglare grova pengar.

Var vänlig följ och gilla: