Vi har haft vackert väder idag och jag borde ha passat på att såga upp brännet vi körde ut ur skogen i fredags men jag orkade inte. De senaste dagarna har jag varit väldigt seg eftersom jag varit tvungen att medicinera mer än jag brukar (är i en liten svacka nu) men i natt sov jag riktigt bra och vaknade nästan pigg. Medicintröttheten kom dock smygande under förmiddagen, trots att jag inte tagit nån på 36 timmar, och la sig som en blöt filt över alla planer på att såga ved.

Jag och Betty var ute och fotade kor och kalvar i morse, det var ett kanonfint ljus. På vår därefter följande promenad fick kameran också jobba.Jag hade med ännu ett rapsfoto ovan (klickbart), det har varit många på sistone, men det beror på att det är mycket raps häromkring och att den är fantastiskt vacker just nu. Rapsen kommer nog ge klirr i kassan för odlarna i år eftersom priset på raps stigit bland annat på grund av kriget i Ukraina. Där produceras väldigt mycket solrosolja (47% av solrosoljan på världsmarknaden kommer ifrån Ukraina) och när den produktionen minskar så stiger rapspriset.

Det fortsätter att ramla in kommentarer på Reddit och idag fick jag en som kändes lite extra bra.Man kan kanske tro att jag aldrig fått beröm för min personliga stil tidigare eftersom jag går i spinn för lovorden på Reddit. Det stämmer inte, jag vet att hustrun gillar stilen (minus näspiercingen) och andra har också uttryckt sin uppskattning. Det är dock folk som jag känner och de räknas inte riktigt…. Och även om de säger att jag ser bra ut så känner jag mig ofta som ett ufo när jag är i Getinge eller Halmstad. Att okända människor tar sig tid att skriva positiva kommentarer på Reddit om mig tycker jag är förbluffande – och väldigt roligt.

Jag brukar ta med mig kameran även när jag bara åker in till Getinge för att handla. Orsaken till det är att jag relativt ofta ser en tornfalk sitta på en skylt och jag skulle vilja få en bra bild på falken. Jag såg den idag men då i flykt och då är det betydligt svårare att ta en bra bild. Nåt annat jag såg i flykten var ett Herculesplan som gick in för landning i Halmstad. Jag tror i varje fall att det var en Hercules, såg den på långt håll men tyckte den hade rätt profil. Militärens övning –”Luftförsvarsövning 2022” har precis börjat och eftersom Sveriges enda luftvärnsregemente ligger i Halmstad så utgår jag ifrån att de är involverade på nåt sätt.

Äppelträden blommar för fullt nu, det vill säga alla utom ett. Det är mystiskt men ett av träden har inga blommor alls, det var samma sak (samma träd) för några år sen så det verkar som om det trädet inte mår riktigt bra.Till sist en ekorre – har inte sett några på ett par dag men så i eftermiddags dök den här gynnaren upp.

Var vänlig följ och gilla: