Det här blir det sista blogginlägget den här veckan. Jag har bloggat mer än vanligt den sista tiden och dessutom har jag härjat på Reddit och Instagram. Även om det är kul så innebär det en psykisk påfrestning och jag känner jag behöver lite ledigt från sociala medier.

Ekorrarna som bor på gården är lite som kantareller – man går och spanar och ser inget men så plötsligt upptäcker man massvis. Efter att inte ha sett ”Kurrarna” på ett tag så såg jag en i förrgår och i går så såg jag plötsligt flera stycken. En liten en satt i den ena av kastanjerna på gårdsplanen och jag kom ganska nära med kameran men till slut kom jag för nära och den stack iväg.Nåt annat som jag börjat se är glasögon som liknar de runda jag precis skaffat. Sen jag fick dem i lördags så har jag sett liknande par på flera ställen (i medier på nätet), bland annat så dök de upp i P4 Hallands nyhetsrapportering.

Vi har haft ett fantastiskt väder de senaste dagarna vilket bland annat resulterat i att jag fotograferat som en dåre. Igår morse var jag hos amkorna och kalvarna och knäppte en massa bilder. Gårdagens sista bilder blev även de på kor och kalvar. När jag tog ut Betty för kvällskissning så upptäckte jag att kalvarna busade runt i hagen så jag tog lite bilder. Tyvärr var det lite för mörkt för att de skulle bli bra men det framgår ändå vad som föregick. De ljusa kalvbilderna är klickbara.Betty har varit på hugget de senaste dagarna – hon har jagat både en kråka och en hare. I båda fallen helt utan framgång. Kråkan lyfte och haren sprang under ett staket innan jag hunnit få stopp på henne. Hon var även på hugget när vi grillade i går kväll – satt dreglande jämte grillen och väntade på att jag skulle ”tappa” nåt (vilket jag givetvis gjorde).Medan Betty höll koll på grillen så gick jag runt i trädgården med kameran och fotograferade trädgården, fåglar och mig själv. Det är tur att bilderna är digitala, skulle varit svindyrt att framkalla alla mina fotografier. Mitt sociala liv utspelar sig numera huvudsakligen på nätet men idag fick jag besök IRL – en fd. kollega från länsstyrelsetiden tittade förbi. Vi fikade, pratade mycket om Finland (hon hade precis varit där på studieresa som en del av en kurs om Finlands historia) och tittade på korna. Najs, som jag tror ungdomarna säger nuförtiden.

Till sist fyra bilder från de senaste dagarna.

Var vänlig följ och gilla: