Idag vaknade vi till säsongens första nattfrost. Jag hade stängt av värmen i huset när jag la mig igår så det var svalt inomhus men det fanns gott om varmvatten i ackumulatortankarna så när jag slog på dem så blev det snabbt mindre kylslaget. Det svala vädret har inneburit klara och vackra dagar så jag har fotat höstfina träd och frostiga blommor. När jag och hundarna gick i en av hagarna i går och jag knäppte en gulnande björk så upptäckte jag en fasantupp som hundarna inte noterat. Sigge såg den aldrig, vilket var tur, men Betty fick koll på den men jag fick stopp på henne – det hade nog inte gått med Sigge.I morse så lackade Betty ur rejält på Sigge när han vägrade sluta busa med henne. Hon sa verkligen ifrån på skarpen. Det hjälpte – i ungefär två minuter…Just nu pågår lantbruksmässan Elmia i Jönköping och de som har kalvar på bete här har åkt dit så jag har tillsyn över djuren i några dagar. Det innefattar att ge de kraftfoder på morgnarna och när det bara är för en kort period så är det trevligt att vara djurskötare igen. Jag saknar fåren ibland men jag saknar inte jobbet de krävde.

Jag kan se antalet besökare på bloggen även om jag inte brukar kolla det. Igår var jag dock in och gjorde det men jag vet inte om jag tror på de siffrorna – alldeles för höga i förhållande till antalet kommentarer (siffrorna sägs vara fria från botar men jag är skeptiskt till om det stämmer). Jag kan också se IP-adresserna på de flitigaste besökarna och igår roade jag mig med att spåra vart de leder. Jag kan inte få fram vem som döljer sig bakom en IP-adress men jag kan få fram i vilken stad adressen hör hemma. Den IP-adress som just nu är den näst flitigaste besökaren på bloggen har sin hemvist i Washington D.C. i USA. Kan det vara så att Biden läser vad jag skriver?

De senaste dagarna har jag sytt två hattband, ett till en filthatt som ska bli en jobbehatt och ett till en fiske-/hinkhatt. Filthatten köpte jag till 15-åringen på Erikshjälpen för nån vecka sen men han bestämde sig för att han inte gillade den. Som brättena är nu (lätt sluttande nedåt) vill jag inte ha hatten utanför gården men jag kanske ger mig på att försöka forma om dem så att det blir en fedora.

Var vänlig följ och gilla: