Jag fick sparken från kaféet på CLAVIS idag. Nej, jag överdriver. Det skedde ett missförstånd som resulterade i att jag blev mycket ledsen.spark_a

Sen i går är det ett kooperativ som driver kaféet på CLAVIS. De har egen personal med det är sagt att vi som hjälpt till på kaféet tidigare ska kunna fortsätta med det. Jag åkte därför in till CLAVIS som vanligt idag. Jag tog en kopp kaffe och gick fram till kvinnan som stod i kassan. Presenterade mig och sa att jag brukar hjälpa till i kaféet på tisdageftermiddagar. Hon säger då att de inte behöver nån hjälp eftersom hon och hennes kollega står i kaféet.

Jag blev väldigt ledsen och visste inte vad jag skulle säga. Med gråten i halsen tog jag tog min kopp och gick och satte mig. Det kändes verkligen som om jag fått sparken, att jag inte var behövd. Att jag inte längre fick vara delaktig i CLAVIS. För det är så det har känts när jag varit på kaféet tidigare. Jag har varit delaktig i ett fantastiskt projekt. Jag har bidragit med en liten, liten del, men trots allt ändå bidragit.

Jag berättade för en av CLAVIS-personalen vad som hänt. Hon sa att de missat att informera om att jag skulle komma. Hon undrade om vi skulle ta det direkt men jag sa nej. Jag satt där och kämpade för att inte gråta och orkade inte ta det samtalet nu.

Varför kommer alltid gråten när man börjar prata om nåt som är jobbigt. Jag satt och tänkte på situationen utan att gråta men så fort jag öppnade munnen så var gråten på väg. En annan relevant fråga är varför det alltid känns som ett misslyckande att börja gråta?

Jag drack upp mitt kaffe och gick därifrån.

Jag kan logiskt förstå att det bara rör sig om ett missförstånd, en miss i kommunikationen på CLAVIS. Tyvärr känns det helt annorlunda. Jag känner mig avvisad och obehövd. Det händer mig ofta att logiken och känslorna säger helt olika saker. Logiken säger oftast att det inte är någon katastrof medan känslorna säger att det som hänt är ett gigantiskt misslyckande. Tyvärr är känslorna nästan alltid starkare.

Jag borde kunna sitta på CLAVIS och tjabba lite utan att nödvändigtvis hjälpa till i kaféet. För mig var dock mycket av grejen kring att vara där på tisdagarna att få hjälpa till, att få vara med. Jag serverade visserligen bara kaffe och plockade disk men det var ändå saker som behövde göras. Hade jag inte gjort det så hade väl personalen på CLAVIS fixat det men jag upplevde det ändå som om jag fyllde ett litet tomrum.

Det här är kanske skrivet i affekt.psykbryt_2_a Jag brukar försöka undvika det. Jag är lite rädd att jag kommer tycka allt bara är pinsamt i morgon. Pinsamt att jag reagerat så kraftigt på en skitsak. Tyvärr regerar jag ofta kraftigt på småsaker. Jag tycker verkligen inte om att det är så. Jag kämpar med mina aktiviteter (CLAVIS, Soc, sy, träning och bloggande) för att skapa mig en identitet som är positiv. För att komma bort från min identitet som sjuk. När jag reagerar så här känner jag att jag misslyckats. Jag känner mig som ett labilt psykfall. Jag vill så väldigt gärna vara nåt annat.psykbryt_a

Var vänlig följ och gilla: