Idag har jag äntligen kommit mig för att bila upp betonggolvet i vattenrummet i stallet. Jag var förbi CRAMO i fredags och hyrde en bilmaskin. Det blev en Hilti.hilti_a Den gick som hejsan! Jag har knackat upp golvet och nu återstår den tråkiga biten – köra ut betongkrosset och gräva schakt för rören.

Det dammade rejält när jag bilade.bila_golv_a Det syns dock inte på bilden. Först stod jag och bilade och hostade i dammet men så påpekade min fru att vi faktiskt har andningsmasker. Även om det är lite trögt att andas i en så var det bättre än att stå och hosta i dammet.

Jag hoppas att ni noterar att jag ser prydlig ut även när jag bilar betonggolv. Inspirerad av en av mina mer osannolika stilmässiga förebilder så har jag börjat ha kavaj som arbetsklädsel. Jag har varit ”dräng” på en mjölkgård utanför Cork på Irland i två omgångar (slutet på 80-, början på 90-talet). Herrn i huset, Mr Good, var en mycket speciell man. Väldigt gammal, väldigt envis och väldigt konservativ. Han gick alltid klädd i en sliten kavaj. Det såg väldigt ”rätt” ut på honom. Han utstrålade auktoritet och en självsäker attityd ”- jag har fantamig alltid rätt”. Även om det skiljde ljusår mellan oss vad det gällde värderingar och politiska åsikter så imponerade han stort på mig. Det gick inte att känna annat än respekt för karln. Hursomhelst, inspirerad av honom, har jag börjat använda kavaj här hemma. Jag har köpt en billig yllekavaj (typ 20 kr) som jag sliter hårt på (jag har en till i reserv). Jag vet inte om jag imponerar lika mycket på min omgivning som Mr Good gjorde på mig (förmodligen inte) men jag trivs väldigt bra i kavaj.

coolkirky_riverstick_aJag hittar inget foto på Mr Good men jag har ett på boningshuset på gården och ett på mig och några av ekonomibyggnaderna (plus tjuren) – de förmedlar lite av känslan på stället.coolkirky_johan_a

Mr Good är också den enda människa som riktat ett hagelgevär mot mig. En natt kom jag tillbaka till gården vid tvåtiden, efter att ha varit ute med några kompisar. Dörren var låst så jag knackade på (ganska hårt). Efter en stund hörde jag fotsteg och dörren öppnades lite och ut kommer pipan på ett hagelgevär! Mr Good hade glömt att jag var ute och svirade.

Var vänlig följ och gilla: