Jag köpte en dvd på Myrorna igår. Det är ”Michael Clayton” med George Clooney.michael_clayton_a Enligt baksidestexten så är det en thriller om ”en slagen man som försöker ta tag i sin egen tillvaro och sitt eget liv”. Den verkar ha fått väldigt bra recensioner, det är många solar, stolar och plus på omslaget. Det som gjorde att jag köpte den var George Clooney. Jag gillar honom. Han gör en väldig massa olika filmer, både lättsmälta saker och såna med mera djup. Om jag förstått det rätt så har han privat också ett stort socialt engagemang. Bortsett från att vara framgångsrik så är han ju även väldigt snygg. För mig framstår han som rena svärmorsdrömmen och jag skulle bli förvånad om inte alla är lite småkära i honom. Jag är det i varje fall. Filmen ”Up in the air” med honom är en av mina favoritfilmer. En lugn och stilla film med en helt underbar känsla i – vad är egentligen meningen med tillvaron?

Jag köpte också ett par yllebyxor på Myrorna. De är grå och har ett diskret brunt och blått rutmönster. Väldigt snygga men lite fladdriga kring vristerna men det har jag fixat till med symaskinen. Jag fick dem väldigt billigt, förmodligen eftersom det inte framgick vilket märke det var. Jag har dock spanat på dem ett tag och vet att de varit del av en Oscar Jacobsson kostym. Jag provade kostymen när byxor och kavaj hängde tillsammans men även om den satt bra så var den för dyr för mig. Nu har kavajen försvunnit och byxorna var inte prismärkta. Jag frågade vad de kostade och fick ett väldigt bra pris.

Idag har jag varit på cafét på Clavis men dagens stora händelse var att bli intervjuad, och filmadfilmkamera_a, av tre kvinnor på studiebesök från Tjeckien. Jag fick inte riktigt klart för mig om de jobbade på kommunal eller statlig nivå men de är här för att studera hur man kan arbeta med rehabilitering av personer med psykisk sjukdom eller en psykisk funktionsnedsättning. De dokumenterar studiebesöket genom att filma intervjuer och besök men filmen ska tydligen också redigeras och spridas i Tjeckien. De var intresserade av min praktik på Socialförvaltningen och pratade därför med mig och med hon som är chef på den avdelning där jag praktiserar. Intervjuen gick ganska bra. Engelskan flöt på och jag stakade mig inte jättemycket. Jag fick sagt det mesta av vad jag vill säga, lite glömde jag och kom på när jag var på väg hem, men så är det alltid. Så på det stora hela gick det bra och jag hade inte behövt vara riktigt så nervös innaninnan_intervju_a som jag faktiskt var.

Var vänlig följ och gilla: