Julen närmar sig med stormsteg och i helgen har jag ägnat mig åt julrelaterade aktiviteter, i lördags var jag i Falkenberg och köpte julklappar och igår var familjen och jag iväg och hämtade julgran med några vänner i deras skog. Till Falkenberg försökte jag vara lite julig med röda byxor och röd hatt medan jag igår hade min vardagsutstyrsel eftersom den värmde bäst i det ruggiga vädret som vi hade. I går var det plusgrader och allmänt rått och idag är det plusgrader, grått och regn – hoppet om en vit jul smälter undan i en rasande takt.

Vi fick med oss tre julgranar hem fast vi bara behöver två. Logiken bakom beslutet att hugga tre är lite oklar för mig men hustrun och sönerna skötte urvalet, fällandet samt kånkandet till vårt släp. Trettonåringen valde att göra det på det jobbiga viset – på raka armar. Efter att vi huggit granarna så blev det grillning av både korv och marshmallows.En sak förvånade mig under granhämtningen – våra vänner kommenterade inte mina nya piercingar med ett ord. Vi har inte träffats på ett år så de har inte sett dem innan, möjligen på Facebook men definitivt inte i levande livet. Jag tolkar deras tystnad som att de inte var särskilt imponerade. Min omgivning verkar inte vara så förtjusta i mina piercingar, det är snart ett år sen jag tog hål i näsan och hittills har jag bara fått höra av en person att det ser bra ut (i möten ansikte mot ansikte). Övriga reaktioner har varit negativa eller uteblivit – en enorm skillnad mot de positiva reaktioner jag fått i den digitala världen. Jag är dock supernöjd med både näs- och ögonbrynspiercingen.

Jag stack ut och sprang i förmiddags och jag tajmade löpningen precis. Jag hann träna innan regnet drog in och gjorde de halländska vägarna till skridskobanor. Det är faktiskt så illa på vägarna att Hallandstrafiken ställt in all busstrafik, inklusive skolbussarna. Trettonåringen fick gå hem från skolan eftersom jag tyckte det var för halt för att ge mig ut med odubbade däck, hustrun har bilen med dubbdäck. Jag bedrev lite lokal halkbekämpning genom att sanda gårdsplanen men även backen upp mot oss, den var glashal. Vad det gäller löpningen så kändes den bra, jag kan springa fem kilometer utan att känna av skinkskadan nu. När halkan släpper ska jag börja trappa upp distanserna.

Igår spelades finalen i fotbolls-VM mellan Argentina och Frankrike. Jag och 13-åringen såg den hos grannen med tillhörande fika. Vi hade dock lyxat till det lite genom att köpa med oss räkmackor som vi inmundigade innan sötsakerna. Matchen var spännande men tyvärr förlorade Frankrike, jag håller vanligtvis inte på dem men eftersom jag vägrar hålla på det lag där Messi spelar så blev det ”Les Bleus”. Det jag har emot Messi är att han, trots sin enorma förmögenhet, väljer att prostituera sig genom att vara Goodwill-ambassadör för Saudiarabien. Hur mycket vill han ha för att även ställa upp som bödel på en av deras offentliga halshuggningar…?Messi kanske inte hugger (än) men han slipar svärdet, och skrattar hela vägen till banken.

Var vänlig följ och gilla: