Kylan har kopplat ett rejält grepp om Halland, i morse var det 15 grader kallt hos oss och det har vi inte ofta. I början på nästa vecka så ska dock värmen, och regnet, komma åter så nån vit jul lär det inte bli. Väderomslaget verkar ske ganska hastigt så förmodligen bli det snorhalt några dagar innan regnet fått bort snön. Det är ganska isigt redan men de låga temperaturerna gör att isen är kärv och inte så hal.

Apropå is så gick jag och hundarna förbi den äldre granne som jag ser fotboll hos igår. Jag noterade då att hans gårdsplan var väldigt isig så jag knackade på och frågade om han hade sand eller salt hemma så att jag kunde sanda åt honom. Det hade han inte så efter hundpromenaden fyllde jag en spann med sand och salt och gick tillbaka till honom och sandade. När jag som bäst höll på så kom han ut och inspekterade trots att jag sagt att han skulle hålla sig inne tills jag var klar. Han är inte så stadig på fötterna, måste ha stavar som stöd när han går, så jag tyckte det var onödigt att han skulle halka omkring på isen. Han hade inte heller valt skodon för maximalt grepp och stabilitet – han kom i foppatofflor!

Jag tycker det är charmigt med envisa gamla gubbar. Jag har stött på flera genom åren, Ragnar som jag fiskade med i Finland, Mr Good som jag jobbade hos på Irland och så grannen. Har jag tur så blir jag kanske också en envis gammal gubbe. Jag är väl kanske redan en envis gubbe även om jag inte är jättegammal än. Återstår att se om jag blir det, min psykiska ohälsa och medicinerna jag äter sliter på kroppen men å andra sidan så är jag ganska fysiskt aktiv.

I eftermiddags blev jag tvungen att åka in till Halmstad och hämta 16-åringen vid skolan eftersom bussen hem var inställd. Hallandstrafiken ställde in alla bussar utanför Halmstad tätort med hänvisning till att det var för kallt, biobränslet frös…. Känns lite löjligt att det ska behöva ske, vinter är ju ett vanligt förekommande fenomen i Halland och man kan tycka att bussbolaget borde kunnat planera för det. Jag hämtade i varje fall sonen och när jag närmade mig Halmstad på väg in så såg jag en stor rökpelare. Det visade sig vara en lastbil som börjat brinna på avfarten från motorvägen. Enligt Hallandsposten så var det inga personskador vilket var bra.Idag hade vi besök av sidensvansar vid fågelmaten. Det händer inte så ofta, inte ens varje vinter. Efter fotot på sidensvansarna kommer Sigge på språng och letandes efter en kvarglömd korv från söndagens korvletning samt ett fruset strå och en gammal bild på mig som jag hittade på en systers FB-sida.

Var vänlig följ och gilla: