Sist jag träffade min terapeut så pratade vi om att jag varit så trött och orkeslös efter jul. Ja, jag vet att jag gör en hel del här hemma men jag måste oftast tvinga mig att göra även vardagssakerna. Jag har en verklig talang för att tvinga mig att göra sånt jag tycker jag måste göra och det betyder att en hel del stundtals faktiskt blir gjort. Min terapeut tyckte jag skulle ta ”semester” några veckor och försöka ta det lugnt här hemma och jag lovade att försöka göra det. Ett problem är dock att även när jag tar det lugnt så känns det som att jag har det fullt upp. Jag tycker att mina dagar går i ett och att det inte finns så mycket tid för återhämtning. När jag faktiskt sitter ner och inget gör så snurrar allt jag sen ska göra i huvudet och ger mig ett stresspåslag. En annan aspekt av att jag tycker mig ha mycket att göra är ju hundpromenaderna, de tar en del tid men å andra sidan mår jag fysiskt bra av att gå med Betty. Jag behöver verkligen röra på mig, vikten har passerat 100-kilosstrecket och det är minst 15 kilo för mycket, kanske till och med 20. Ytterligare en annan aspekt av att jag upplever mig ha mycket att göra kan ju vara det faktum att jag har svårt att slappna av och vila om jag inte tycker jag har förtjänat vilan, d.v.s. jobbat ganska hårt för den.

Jag protesterade när terapeuten föreslog ”semester” och sa att jag åtminstone måste få jobba lite i skogen, bara för att kunna känna att jag faktiskt påbörjat årets vedbeting. Jag gick, motvilligt, med på att jag bara skulle lägga en dag i skogen de kommande två veckorna (och den dagen inföll i lördags) men idag bröt jag det löftet. Vädret var vackert, jobbet behövde göras och jag valde att betrakta det hela som träning eller en arbetssemester. Det jag gjorde var att börja kånka ut det bränne jag högg förra veckan, jag tog det inte hela vägen hem utan bara till en intilliggande hage där en granne med skogsmaskin förhoppningsvis kan hämta det nån gång i februari. Beklagar att kameran inte fokuserade när jag filmade mig.

Efter vedbärandet så gjorde jag upp en eld, kokade kaffe och tände en pipa. Trots att jag tillbringade lika mycket tid vid elden som med att bära virke fick jag ändå ihop en hyfsad hög med bränne.Till sist en vy över två av våra hagar och en fin orange bild.

Var vänlig följ och gilla: