Det kanske inte är en rödstjärt som jag sett flaxa omkring här hemma. Det kan mycket väl ha varit en näktergal. I går kväll blev vi uppmärksammade på att vi hade en sådan i trädgården när en av hyresgästerna i stallet påpekade hur den sjöng. Jag har ingen bra koll på hur fåglar ser ut, än mindre hur de låter. När jag lyssnar på inspelad näktergalssång så låter den onekligen som nåt vi hör i trädgården. När jag läste på om näktergalen så insåg jag att den, precis som rödstjärten, är roströd på gumpen och för ett otränat öga är lika oansenlig som en rödstjärtshona.

 

 

 

 

 

 

 

Äldste sonen dokumenterade morgonens intervallträning. Träningen har gett resultat, inledningsvis cyklade jag backen på ettan (min cykel har tre växlar) men nu har jag växlat upp till tvåan. Jag har också ökat antalet intervaller till sex istället för fem.

Igår fick jag äntligen upp ungarnas studsmatta. Det är inte helt lätt att sätta ihop den om man är ensam eftersom den vill bukta och har sig, delar som ska passa ihop vill inte riktigt göra det. Är man dock bara utrustad med tålamod och en bra slägga så går det ändå relativt smidigt. Jag har tyvärr bara det sistnämnda så jag hade lite bök innan jag fick ihop studsmattan.

Idag klippte jag gräset igen, klipparen går bra med en ny rem och efter det oljebyte de gjorde på verkstaden. Jag vågar dock inte riktigt lita på den utan klipper gräset utifrån en mental prioriteringslista – vilka delar av gräsmattan är viktigast att få klippt innan nåt skiter sig? De som varit här vet att vår ”gräsmatta” består av ett antal löst sammanknutna gräsmattor så jag får köra runt lite innan jag klippt hela gräsmattan enligt mina prioriteringar.

Förra våren så blommade inte ett av äppelträden i trädgården men i år tar det igen skadan med råge. Det fullkomligt dryper av blommor på det nu.Några blandade bilder på slutet.

Var vänlig följ och gilla: