Vi har en fånghäst i stallet i år igen, den här gången är det inte Pirana som drabbats utan Brynja. Anfallet kom plötslig för när jag släppte ut henne vid 8-tiden i morse så var hon pigg men tre timmar senare så stapplade hon fram av smärtan i hovarna. Veterinären har varit här och Brynja får medicin och sen är det boxen som gäller ett tag framöver. Vi får se om Brynjas ägare ger sig på att kyla hovarna på henne som vi gjorde med Pirana förra året. Det är ju lite bökigt men jag upplevde att hon svarade bra på det.

”Fångeriet” gjorde att jag kom av mig i mitt bloggande och tappade inspirationen men jag kan i varje fall berätta att jag i förmiddags provrökte tobak i form av en s.k. ”Krumble kake” som jag gjort själv. Krumble kake är färdigskuren tobak som pressas samman för att en jäsningsprocess som påverkar smaken ska börja. Jag har ju ingen riktig utrustning för nåt sånt här men två burkar och ett litet skruvstäd räckte för att jag skulle lyckas få ihop en liten kaka. Jag provrökte den i förmiddags men jag kan inte påstå att den smakade så väldigt mycket annorlunda än den tobak jag la i press för en månad sen.

Trots att Brynja fick fång sa har jag haft en ganska bra dag idag. En dag som skiljt sig mycket från gårdagen då jag var trött och mådde dåligt. Både tröttheten och illamåendet igår kunde härledas till att jag glömde ta min Lyrica i torsdags kväll. När jag inte får Lyrica på utsatt tid blir jag fysiskt dålig med illamående som första symptom. Natten mellan torsdag och fredag sov jag väldigt dåligt eftersom jag vaknade av illamående flera gånger. Tyvärr så kopplade jag inte illamåndet till Lyrican förrän efter att jag gått upp och då var ju redan nattsömnen förstörd för mig. När jag väl fick i mig Lyrica så försvann illamåendet på en halvtimme men tröttheten plågade mig under hela gårdagen. Fast det var en plåga med ett bra slut. På kvällen, efter att ungarna lagt sig, satt jag ute i sommarvärmen och rökte medan hustrun höll mig sällskap (hon hade inte ro att sitta still utan rensade ogräs). Det var väldigt trevligt att sitta där i sommarkvällen och puffa medan vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Avslutningsvis dagens fotosafari i Underlund med omnejd.

Var vänlig följ och gilla: