Min sega förkylning har ju satt stopp för min terapi men på torsdag ska jag träffa min terapeut igen. Jag messade henne i går och hon hade en ledig tid den här veckan. Hustrun kan tyvärr inte vara med (vilket hon brukar vara) eftersom hon är på ett kundbesök. Min nuvarande terapeut är positiv till att hustrun är med men att ha med sin fru/make/partner på terapi och läkartider är ibland kontroversiellt inom psykiatrin. Trots att de har skyltar uppsatta om att man har rätt att ha någon med sig så har jag mött läkare och sjuksköterskor som aktivt motarbetat att jag ska få ha med mig min fru under samtalen. Vid nåt tillfälle när jag var inlagd var det till och med en vårdare som talade om för mig att hon tyckte det var fel och destruktivt att ha med sig en nära anhörig på terapi- och läkarsamtal. Skitsnack! För mig är det ett stort stöd och jag tror att min fru upplever samma sak. När hon sitter med så får hon reda på hur jag mår, mycket som kommer upp i terapin döljer jag hemma, och hon kan också bidra med saker som hon sett men som jag inte nämner, eller ens är medveten om.

Det finns givetvis saker som dyker upp i terapin som jag eller min terapeut tycker är för personligt och som hustrun inte ska ha del i men om det inträffar under ett samtal så ber vi henne gå ut. Om jag vet att ett terapisamtal kommer beröra nåt som jag inte vill att hustrun ska höra så säger jag till i förväg att jag vill gå ensam på terapin. Min terapeut gör ibland samma sak och säger att hon bara vill träffa mig.

I eftermiddags så var jag in till Halmstad och gick i secondhandbutiker, främst i jakt på en hurts att ställa ungarnas teve på. Nu står den på en byrå men det vore bra om det kunde stå på nåt som också har plats för deras Playstation med tillhörande spel och kontroller. Jakten på hurtsen blev framgångsrik när jag på Erikshjälpen hittade tre olika hurtsar att välja mellan. Det blev mittenhurtsen – 115 kronor.Innan Erikshjälpen så hade jag inlett min secondhand-runda på Myrorna där jag fyndade en box med tre irländska filmer. Filmerna är ”The field”, ”My left foot” och ”Into the west”. På svenska heter filmerna ”Det gröna fältet” respektive ”Min vänstra fot” men jag vet inte vad ”Into the west” hette när den gick på bio i Sverige. Det är hur som helst en slags hästfilm och jag såg den på Folkets bio Zita i Stockholm i början av 90-talet men kommer inte på titeln nu. Jag har även sett de andra två filmerna och båda är bra. ”Min vänstra fot” är en positivare film än ”Det gröna fältet” som är en tragedi lika svart som en pint med Guinness.

Efter Myrorna så åkte jag till Kupan och där hade de en jättesnygg kavaj (kom verkligen inte till sin rätt på fotot, såg inte så 80-talig ut i verkligheten) men tack och lov var den för liten så jag slapp brottas med beslutet om den var värd 125 kronor. Efter det så bar det av till Erikshjälpen och hurtsarna.

När jag ändå var i Halmstad så tänkte jag passa på att köpa små mässingsskruvar till en pipa jag gör åt en bekant. Han har ett franskt namn som betyder ”Päronträd” så jag ska ha en ring av just päron överst på pipan (pipan blir snyggare när den är färdigslipad och vaxad). Ringen är fastlimmad men för att eliminera risken att limmet släpper när pipan blir varm har jag tänkt att skruva fast den också. Till det behöver jag de små mässingsskruvarna. Ni anar inte hur svårt det kan vara att få tag på små mässingsskruvar i Halmstad en tisdag i juni. Jag provade med Lantmännen, Byggmax, Biltema, Rusta, Jula och Panduro innan jag till slut hittade vad jag sökte på K-Rauta. När jag stod i butiken och tog fram pipan för att se vilken dimension på skruv som passade bäst så upptäckte jag till min förtvivlan att pipan spruckit lite. Den hade legat i bilen medan jag gjorde mina andra ärenden och det blev väl för stora och snabba temperaturväxlingar för träet som sprack. Perkele! – som Jarmo från K-Rautareklamen hade sagt.

Som så ofta så här års så rundar jag av med lite blandade sommarbilder. Skalbaggen på slutet tror jag kan vara en fläckig blombock, det borde i varje fall vara en skalbagge i familjen långhorningar.

Var vänlig följ och gilla: