Vi har under många år haft problem med vår internetanslutning som laggat trots att vi har fiber. När vi rapporterat problemen till vår tjänsteleverantör (den operatör vi köper uppkopplingen av) och Halmstads stadsnät så har vi oftast fått höra att det är nåt i en omkopplingsstation som krånglat men senast jag ringde så sa de att problemet låg hos oss. De kunde tydligen mäta upp att vår tjänstefördelare (”burken” som fibern ansluter till i huset) kopplade upp sig på internet massvis med gånger på en dag och det borde bara hända ett par gånger. Det besked vi fick var att det antingen var glapp i några sladdar eller så var tjänstefördelaren trasig. Vi bytte sladdarna men problemen fortsatte så igår ringde jag vår tjänsteleverantör och rapporterade att tjänstefördelaren förmodligen var trasig. De sa att de kunde se att vi i förrgår kopplat upp oss på internet 31 gånger så uppenbarligen var nåt fel men vi skulle kontakta Halmstads stadsnät för att få en ny tjänstefördelare.

Jag ringde Halmstads stadsnäts kundtjänst och fick besked att jag att jag var tvungen att åka in till rådhuset och hämta en. När jag pratade med kundtjänst så framkom det att den tjänstefördelaren jag skulle få inte var samma sort som den vi har (den nya hade färre utgående portar) men när jag påpekade det så sa damen på kundtjänst att det var den sorten som Stadsnätet använde nu. Jag accepterade det och åkte in till Halmstad (lite irriterad över att man inte kunde få tjänstefördelaren skickad till sig). När jag väl kommit till rådhuset och fått den nya tjänstefördelaren så insåg jag snabbt att den inte skulle fungera hos oss. Jag ringde upp Halmstads stadsnät och fick prata med en ny person på kundtjänst. När jag sa att det gällde en trasig tjänstefördelare så frågade hon direkt om jag bodde i lägenhet eller villa. Jag sa att jag bodde i villa och då sa hon att hon skulle göra en felanmälan och så skulle de skicka en reparatör som skulle installera den nya tjänstefördelaren. När jag nämnde att jag en stund tidigare fått beskedet att jag skulle åka in till Halmstad och hämta en ny tjänstefördelare så sa hon att de fördelarna bara var för lägenheter. Suck…. Hon jag pratade med skulle i varje fall meddela de andra på kundtjänst vad som verkligen gällde angående tjänstefördelarna.

Reparatören var i varje fall snabb för han kom redan i går eftermiddag. Jag trodde att han skulle mäta och ha sig för att hitta felet men han sa att det oftast var tjänstefördelaren så han bytte den direkt. Nån timme senare så krånglade internet igen…… Vi gav det dock lite tid och det bättrade sig under kvällen så det kanske bara var nån slags tillfälliga inkörningsproblem.

Vi hade fler reparatörer här igår. Vår elektriker kom ut för att se om han kunde lokalisera problemet som får motorskyddet till vattenpumpen att slå ifrån stup i kvarten. Så fort han kom ner i källaren så såg han vad problemet var – själva motorskyddet. När vi borrade brunn och installerade den nya pumpen så kopplades inte motorskyddet från den gamla pumpen/brunnen bort och det skyddet är inte anpassat till den nya pumpen så därför har det löst ut. Det har varit så i flera år men inte blivit ett problem förrän vår vattenkonsumtion stigit drastiskt i och med att grannens kalvar kommit hit. Reparatören hann inte koppla ur det gamla motorskyddet på studs men idag på morgonen var han här och gjorde det. När det var gjort så tänkte jag att våra vattenproblem skulle vara lösta. Det var de inte. En stund efter bortkopplingen av motorskyddet blev vårt kranvatten brunt! Mycket märkligt. Jag har egentligen svårt att tro att elarbetet påverkade vattenkvalitén men så måste det ha varit i det här fallet för samtidigt vägrar jag tro att det bara var slumpen. Hur som helst så försvann det bruna när jag låtit kranarna stå och rinna ett tag.

I går klippte jag och 11-åringen gräs igen. Den här gången var vi inte hos grannen utan höll oss här hemma. Jag klippte gräsmattorna runt huset medan sonen klippte den av hästhagarna som vi håller ordentligt putsad.

Till sist lite ytspänning och den spruckna pipan som nu är färdigslipad och vaxad. Den duger inte att ge bort men den kommer att funka bra för mig.

Var vänlig följ och gilla: