Polsk riksdag har jag hört talas om (det är vad som kommer uppstå när Johan Pehrson inte längre kan kontrollera sin riksdagsgrupp) men korpriksdag är nytt för mig. Ändå tror jag att det hölls en sån i luftrummet ovanför oss idag. Det var en hel flock med korpar som flög runt, runt medan de kraxade högljutt. De betedde sig faktiskt mer som kajor än som korpar men färgen, storleken och lätena sa mig att de verkligen var Odens fåglar.

I fredags såg jag en älg springa upp i vår skog och idag kunde jag konstatera att den finns kvar i närområdet för jag såg den på håll löpandes över en stubbåker. Jag hade hundarna med mig men tack och lov upptäckte de aldrig älgen. Det är älgjaktstider nu så älgen gömmer sig förmodligen hos oss, här jagas inte älg. 🙂 Jag har haft tur med klövvilt och hundarna de senaste dagarna för igår stötte vi på tre rådjur på vår promenad och jag hann koppla Sigge innan han drog på dem. Betty var lös och såg djuren men jag fick stopp på henne med verbala kommandon.

Det går bättre och bättre att gå med båda hundarna tillsammans. När de är lösa är det bara problem nån enstaka gång (Betty är bättre på att säga ifrån nu) och nu börjar det funka att gå med båda kopplade också. Jag var tvungen att gå med båda på landsvägen som går förbi vårt eftersom bakvägen, där vi brukar gå, var spärrad på grund av kalvtrafik, och det gick jättebra. Nu slapp vi visserligen möten, såna blir en utmaning att hantera.

Igår kom hustrun hem från sin USA-resa och jag var upp till Landvetter och hämtade henne. Det är skönt att ha henne hemma igen men vi var båda väldigt trötta igår efter att ha sovit dåligt det senaste dygnet. Tyvärr sov vi dåligt (för lite i varje fall) natten till idag också.

Hustrun hade med sig lite småsaker från det stora landet i väster, bland annat en Hershey-bar – d.v.s. en chokladkaka. Jag vet inte om ni ätit amerikansk choklad nån gång? Den smakar i varje fall riktigt illa. Initialt smakar den okej men efter en stund så börjar den smaka spya och den förklaring jag fått (bl.a. via den HÄR artikeln) är att choklad i USA innehåller smörsyra (som smakar lite som spya). Syran tillsätts inte som en ingrediens utan den uppstår under tillverkningen och det går att åtgärda men när choklad började massproduceras i USA var smörsyran utanför tillverkarens kontroll så jänkarna lärde sig helt enkelt att choklad ska smaka lite spya, och de verkar gilla det. Eftersom USA är ett väldigt konservativt land så har man hållit fast vid smaken även fast men skulle kunna tillverka choklad utan bismaker.

Hustrun hade också med sig en påse med små ölkorvar. Korvarna var goda men det som jag tyckte bäst om med dem var namnet – Tilamook. Det är ett område (county) i Oregon och förekommer i en av Todd Sniders låtar. Jag är barnsligt förtjust i herr Sniders musik, till familjens förtvivlan, och nedan kan ni lyssna på ”Tillamook county jail”.

Till sist en höstig regnbåge och min utstyrsel när jag var upp till Landvetter, kavajen inköptes på Kupan i Halmstad för nån vecka sen och är min nya favorit.

Var vänlig följ och gilla: