Idag hade jag med mig kameran när jag gick min promenad men tyvärr gjorde vädret, återkommande regnskurar, att fåglarna inte var på sitt bästa flyghumör. Jag fotade några svalor men ingen av bilderna blev riktigt bra. Nedan är de två bästa.svala_20160810_1svala_20160810_2Jag fick däremot ett par fina bilder på en regnbåge. Det var lite häftigt med regnbågen för jag såg hur den växte fram till en fullständig båge från att bara ha varit en kvarts båge när jag först fick syn på den. regnbage_20160810_1regnbage_20160810_2regnbage_20160810_3Jag har påbörjat uppackningen av irlandsväskorna men inte kommit särskilt långt. Jag har i varje falltobak_fox_aromatic plockat fram tobaken jag köpte hos James Fox i Dublin. Där blev det två sorter, dels en plugtobak (Erinmore) och dels en av deras egna smaksatta mixturer. Jag har lärt mig att när man blandar tobakssorter som är väldigt olika så kallas det en mixtur men om man blandar tobakssorter som liknar varandra så kallas det en tobak_erinmore_plugblandning eller blend på svengelska.

Jag har också hunnit med att provröka plugtobaken och den smakade mycket mindre än jag hade förväntat mig. Jag har läst att de bl.a. använder ananas som smaksättare men jag vet inte om jag kan säga att jag kände det. När jag rökt en stund så började jag känna smak av nån slags fruktighet, kanske lite ananas, men framför allt så kände jag styrkan i tobaken. Jag blev alldeles snurrig i bollen! Det var verkligen tryck i den tobaken, inte mycket smak men styrka.

Jag tror inte att Erinmore blir en av mina favoriter men den har funnits på marknaden sen 1920-talet så det finns uppenbarligen några som gillar den skarpt. Det skulle inte förvåna mig om det var just den tobaken som jag så min pipikon Mr Good sitta och karva loss tobaksflingor ifrån. Det är kanske i den miljön som den här tobaken gör sig bäst, i ett stekhett kök (AGA-spisen eldas så att den glöder) i ett annars rått och kallt stenhus på den irländska landsbygden.coolkirky_riverstick_stor

Var vänlig följ och gilla: