Idag har jag sytt en massa på min gröna väst, den som började sitt liv som en kjol från Marks & Spencer. Jag har faktiskt sytt så mycket att västen är att betrakta som färdig, allt är på plats inklusive knapphål och knappar. På den förra västen som jag gjorde så vågade jag inte sy knapphål utan det blev hyskor istället. Jag är inte riktigt nöjd med den lösningen så idag blev det knapphål.vast_ms_knapphal_osprattade Jag lyckades få dit fem stycken med hjälp av symaskinen (behövde bara sprätta och sy om ett).

När jag skar upp knapphålen så blev de alldeles trådiga och fula, så det slutade med att jag sydde dem för hand utanpå det maskinsydda. Vissa knapphål blev bättre än andra men alla går i varje fall att knäppa (även om den nedersta knappen i en väst ”ska” vara oknäppt).vast_ms_knapphal_handsydda

Västen blev lite skev och jag fick inte riktigt ihop det med tyget, det blev en söm över magen men på det stora hela så är jag nöjd. Har jag västen under en kavaj (och det kommer jag att ha) så syns inte skavankerna så mycket.johan_vast_ms_20151031

För att kunna använda alla mina kläder så krävs en ordentlig överblick över vad jag har. Saknas överblicken så fastnar jag direkt i att bara använda ett fåtal favoritplagg. Klädkammaren hjälper mig att få överblick över det mesta jag har i klädväg men jag har dock haft väldigt dålig koll på mina halsdukar. Idag slog det mig att jag ju kan använda hyllan som jag har hattarna på, så nu hänger alla halsdukar där.halsdukar_hatthylla Jag hoppas att “halsdukshängaren” ska få mig att variera mig mer i vinter än jag gjorde den förra. Enda nackdelen med arrangemanget är att det döljer farfars käppar. Halsdukssäsongen är ju dock relativt kort i Halland och jag tycker att det räcker att käpparna är synliga tre fjärdedelar av året.

Trots att hustrun fortfarande är sjuk så har hon pysslat med sexåringen idag. De har ordnat en halloweenpumpa. Arbetsfördelningen har bestått i att hon gjort allt det praktiska och han stått bredvid och kommenterat. Resultatet blev tjusigt så det var bra jobbat av dem båda!

pumpa_1

pumpa_morker_1

Var vänlig följ och gilla: