Slentrian är alla misstags moder, eller i varje väldigt mångas. På praktiken idag så upptäckte jag att jag i ett halvår inte registrerat en post i min statistikinsamling. excel_kalkylblad_aOrsaken till det är att jag missade att lägga in den som en egen flik i Excel när jag gjorde upplägget för statistikinsamlingen. Under våren så har jag bara klippt och klistrat och hoppat mellan de befintliga flikarna utan att reflektera över att jag helt missat en. I dag så upptäckte jag det dock, bättre sent än aldrig! Jag har kvar all data så jag kan lägga in det i efterhand men det blir ju betydligt mycket mera meck nu än om jag gjort det direkt.

De senaste dagarna så har jag försökt höja tempot i mina promenader för att de ska ge lite mer träningsmässigt. kamera_nikon_aDet har inneburit att kameran studsat omkring på magen på mig när jag gått, idag lämnade jag därför kameran hemma. Det verkar som om fåglarna jag brukar se under promenaden registrerat att jag inte hade nån kamera och ville retas med mig, de var inte alls lika skygga som de brukar. Svalorna stod stilla i vinden bara nån meter från mig och en sparvhök (tror jag det var) lyfte i sakta mak från ett tak när jag närmade mig. Det hade blivit kanonfina bilder. När jag går nästa gång så får nog kameran följa med, skumpet till trots.

Idag dök de två resterande resväskorna upp. Nu återstår bara att packa upp dem, vaska_johandet är en process som brukar kunna ta lång tid. Vem vet, om det regnar som SMHI utlovat i morgon så kanske jag får ett ryck och packar upp allt på en gång. Eller inte.

De senaste månaderna så har jag ju sjungit piprökningens lov som en form av mindfulness. Nedan finns en kort film med en annan typ av ”mindfulnessövning”. Att linda händerna inför att jag ska slå på säcken får mig att fokusera på nuet, på lindningen och stänger ute tankar på annat. Om jag tänker på nåt utöver lindningen så är det hur jag ska lägga upp passet på säcken. Jag brukar visserligen inte linda händerna enbart som en mindfulnessövning men tanken har slagit mig flera gånger.

När jag laddade upp filmen så fick jag ett meddelande om att klippet blockeras i Tyskland eftersom det innehåller upphovsrättsskyddat material. Jag spelade ju ”Eye of the tiger” i bakgrunden och det kunde tydligen YouTube känna av. Imponerande! Och nej, jag spelar inte ”Eye of the tiger” varje gång jag ska ut och slå på säcken. 🙂

Var vänlig följ och gilla: