Igår hämtade jag ut mina nya glasögon och jag är supernöjd med dem! Var lite orolig att mitt beslutsfattande gått för fort eftersom jag bestämde mig på stående fot i butiken när jag var där och provade. Är dock extremt nöjd med dem och är också nöjd med att jag valt dem helt på egen hand. När jag köpt glasögon tidigare så har jag alltid bollat beslutet med andra personer (främst hustrun) men nu tog jag det helt själv.Det större, mörkare paret är progressiva och det kommer att ta lite tid att vänja sig vid den slipningen. Just nu blir saker suddiga och/eller gungar till med jämna mellanrum. Jag använder fel teknik när jag tittar på omgivningen, rör för mycket på ögonen och för lite på hela huvudet. När tillvaron gungar känns det lite som att vara på lyset – full utan sprit!

Kåt på komplimanger så la jag ut foton på mig i glasögonen på Reddit (både på en sida för glasögon och på en för piercingar) och det gav resultat. Många visningar, lajks och kommentarer – alla positiva (och en del lite udda….).En sak som inte var positiv var det faktum att jag rev upp piercinghålet i näsan när jag bytte ring under fotograferingen (det var lite irriterat sen tidigare). Det var så illa att såret blödde lite och för att skynda på läkningen, och minska risken för ytterligare problem, har jag bytt till ett stift i näsan. Ringen är 100 gånger snyggare men om hålet blir infekterat och jag måste överge piercingen så spelar det ju ingen roll.-

Problemet med piercingen gav mig en rejäl ångestattack, med efterföljande illamående, så jag var tvungen att ta vid behovs-medicin i går kväll så idag har jag bomull i huvudet och är rejält seg. Tröttheten gör det inte lättare att hantera de progressiva glasögonen.

Igår eftermiddag var 13-åringen och jag iväg och klippte gräset åt en granne (han med sportkanalerna på teven). Sonen klippte och jag stod jämte och tjabbade med grannen, efteråt blev det fika och mer prat. På väg hem från grannen så upptäckte jag att några av kalvarna som går hemma var på rymmen. De hade inte gått långt men de var på fel sida staketet. Jag ringde ägarna men de kunde inte komma just då så det hela slutade med att jag vallade in kalvarna i hagen, det gick förvånansvärt smidigt.Idag har jag äntligen sett svalor flyga runt logen här hemma. Jag var orolig att de övergett oss men de var bara lite sena. Bifogar också några tulpaner, en diande kalv, en koltrast och en komocka.

 

Var vänlig följ och gilla: