Mina aktiviteter på Reddit inkluderar att kolla sidor om kläder och det har fått mig att vilja gå i second hand-butiker igen. Igår åkte jag därför in till Halmstad och besökte tre stycken (PMU, Röda Korset och Erikshjälpen) och jag hittade faktiskt lite grejor som fick följa med hem. Det bästa fyndet var nog den tweedslips jag köpte på PMU. Trots att den är väldigt mycket 70-tal så tyckte jag den är skitsnygg. Den passade för övrigt min utstyrsel bättre än den slips jag hade på mig in till Halmstad (undre bilden är med PMU-slipsen).Hos Röda Korset hittade jag en ljus fiske-/bucket-/hinkhatt att ha som jobbehatt i sommar samt en grön slipover i ull, även den tänkt att användas som ett jobbeplagg här hemma och visas därför upp med andra jobbkläder).När hustrun i början på 2021 föreslog att vi skulle skaffa Netflix så var jag tveksam och tyckte att det var onödigt. Så fel jag hade! Jag är den i familjen som nyttjar Netflix flitigast och det har berett mig stort nöje ända sen dag ett. Inledningsvis tittade jag mest på filmer men det senaste halvåret har det blivit mest serier. Häromdagen såg jag dock en film igen, amerikanska High school-komedin ”He´s all that” (som tagit inspiration från George Bernard Shaws pjäs ”Pygmalion”). Filmen har fått usla recensioner men jag gillade den. Jag är svag för amerikanska tonårskomedier, ibland tror jag att det bakom mitt bistra yttre bor en tonårstjej.

Idag har vi fått kor och kalvar inpå knuten, de går i det vi kallar Vinterhagen och som ligger precis bakom fårhuset. Det är härligt att ha djur så nära inpå igen! Jag inser att jag verkligen saknar hästarna (och fåren). Idag fick vi också brännet utkört från skogen så nu är det bara att ställa sig och kapa så att sönerna sen kan plocka fram yxorna och börja klyva. Utkörningen blev lite besvärligare än den brukar för regnet vi fått i veckan har gjort en backe i skogen så hal att traktorn inte kom upp. Vi löste det med en omväg och genom att köra över ett staket (reste det efter oss).Medan vi höll på med brännet så plingade det till i mobilen – mina glasögon är klara att hämtas! Även om jag är otålig så orkar jag inte in idag men jag tänker hänga på låset i morgon när de öppnar.

Avslutningsvis några fågelbilder jag knäppte under morgonpromenaden med Betty. Anden nedan är en gravand. Det som ser ut som en lågsniffande svala är faktiskt en kaja. Sista bilden är på en svala.

Var vänlig följ och gilla: