Det är över ett år sen jag bestämde mig för att byta glasögon och jag har behövt det mycket längre än så men inte tyckt att synproblemen varit tillräckligt besvärliga för att jag skulle ta tag i dem. För två veckor sen tog jag till slut tag i det hela och beställde nya glasögon. Efter att inte ha haft nån brådska alls i många, många, år känns det plötsligt jävligt viktigt att jag får de nya glasögonen ASAP! Jag har loggat in hos optikern och kan se att det ena paret är klart för leverans medan det andra paret är på väg till optikern i Halmstad. Jag vankar otåligt av och an här hemma – när ska de komma! Förhoppningsvis senast fredag för annars kommer helgen att bli en enda lång väntan. Tålamod är inte riktigt min grej.

Mina sömnproblem orsakade av att jag slutade med sömntabletter fortsätter, jag vaknar strax efter att jag somnat och det kryper nåt fruktansvärt i benen och jag mår illa. Försöker se positivt på det – jag somnar ju snabbt (även om jag vaknar nästan lika snabbt igen) så när besvären väl släpper så borde jag kunna se fram emot en bra och problemfri nattsömn. Jag måste dock erkänna att när jag är mitt uppe i det på natten, och inte kan sova fast jag är jättetrött, så känns det väldigt hopplöst. I höstas pratade jag med en klinik som sysslar med utsättning av sömnmedel och de sa att mina besvär kan hålla på i ett år och så länge vet jag inte om jag pallar. Å andra sidan vet jag inte vad alternativet är heller, jag tänker inte börja ta sömntabletter igen.

Jag och familjen tittar på en norsk teveserie som heter ”Hemma till jul” just nu. Serien är bra men den har stundtals en extremt hög pinsamhetsfaktor. Skämskudden måste finnas inom räckhåll när man ser den. I det senaste avsnittet vi såg så drack huvudpersonen ”Sex on the beach” (vodka, persikolikör, apelsinjos och tranbärsjos), nån sån har nog aldrig serverats här på gården men ibland kan det bli lite ”sex on the roof” här, i morse var två pilfinkar intima på stalltaket. Ingen blygsel där inte…..

Vi fick en uppdatering från Hia igår – han är i full gång med att harva! Tror aldrig att han gjort det tidigare men det verkar gå bra. Den hästen är en klippa! Vi ska eventuellt åka upp till Varberg och hälsa på honom i helgen. Det är ganska säkert att hustrun ska dit men min medverkan hänger på om jag får hjälp att köra ut brännet ur skogen eller inte. En av grannarna sa att han kanske kan hjälpa mig nån av dagarna i helgen och då måste jag vara på plats.

Jag äter rätt mycket morötter och har märkt att de varierar en hel del i smak och konsistens mellan olika märken. Vi köper bara svenska och helst ekologiska men det kan skilja mycket även mellan dem. När vi var och handlade på City Gross i lördags så köpte vi deras ekologiska morötter och det är nog de sämsta morötter jag ätit. Ser sunkiga ut när de kommit ur påsen, är mjuka och smakar blä! Det blir inga mer morötter handlade på City Gross, kör på Coops ekologiska i stället, de är nästan alltid bra.

Våren marscherar på – nu blommar äppelträden. Det här är verkligen den bästa tiden på året!

Var vänlig följ och gilla: