Igår åkte jag till Varberg på jakt efter G-punkten….. Det låter mer ekivokt än vad det var, G-punkten är visserligen en butik som säljer sexleksaker men det var inte därför jag sökte mig dit. På fredagseftermiddagar så finns där en piercare och det var hans tjänster jag efterfrågade. Ja, jag har gjort det igen. Ögonbrynet den här gången och även nu är det en överraskning för resten av familjen.Hustrun och barnen är bortresta i helgen och det bidrog till att jag piercade mig just nu, ville ha några dagar för mig själv för att kunna avgöra om jag gillar piercingen eller inte. Direkt efter ingreppet så var jag lite tveksam men nu tycker jag att den ser jättebra ut och verkligen passar mig. Jag hade inte tänkt att pierca mig nu (även om jag funderat på ögonbrynet ett tag) men jag kände att jag ville göra nåt för mig själv, unna mig nåt.

Även om familjen inte uppskattar mitt tilltag (jag utgår från det) så gillas det på Reddit. Jag la ut ett inlägg där i går kväll och när jag slog på mobilen i morse så hade jag fått 69 kommentarer (alla positiva) och drygt tusen lajks.

Eftersom jag är ensam i helgen så blir det mycket hundpromenader, mest med Sigge men även Betty behöver röra på sig. Ibland när jag går med Sigge så försöker han lura till sig godis genom att busa runt, eller bara tvärlägga sig ner, och när han sen omedelbart följer mitt kommando att fortsätta promenaden så vill han ha godis som belöning. Det får han inte, det är jag och inte han som bestämmer när det ska delas ut gratifikationer.

Under morgonens Sigge-promenad så stötte vi på en salamander ute på stora vägen. Jag har sett flera överkörda exemplar på ungefär samma plats men den här var livs levande. Jag lyfte upp den för att flytta den till diket jämte vägen, och för att ta magbilder på den. På grundval av storleken så antog jag att det var en mindre vattensalamander men när jag bildgooglade ”vattensalamander” så ser det mer ut som en större vattensalamander än en mindre. Jag har mejlat några foton till Jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet och hoppas kunna få ett definitivt svar via dem. I eftermiddags levererade jag den första omgången äpplen för mustning. I år blir den verkligen lokalproducerad, det är grannen (300 meter bort) som står för mustandet.

Till sist några ”överblivna” foton, bland annat en bildserie på när Betty skrämmer kalvar. Den gamla tanten kan än!

Var vänlig följ och gilla: