Igår kväll när jag skulle somna så slog nojan till. Jag funderade på mitt senaste blogginlägg. Det var väldigt kort så det borde inte vara mycket att fundera på. Jag började dock tänka på Försäkringskassan och hur de skulle kunna tolka inlägget.

Får man fälla träd när man är deprimerad? Kan man ens göra det? Får man blogga, och tycka att det är roligt? Träna?

vara_lycklig_nina_hemmingsson_aJag vet inte. Jag känner oro och skuld kring de här frågorna. Tänk om FK inte tycker jag är sjuk trots att jag faktiskt kämpar rejält med tillvaron? Är jag sjuk? Är det överhuvudtaget nåt fel med mig som en spark i ändan, en klippning ochfuck_off_direction_a ett rejält dagsverke inte fixar? De här tankarna förföljer mig hela tiden. De gör ju ingen nytta men de försvinner inte.

Det kan ju tyckas konstigt att fortsätta blogga om jag nu är så orolig för att FK ska missförstå. Det kan man tycka. Samtidigt känner jag, när jag är lite mer sansad, att bloggandet är bra för mig. Jag mår bra av det och det hjälper mig att förstå mig själv. För att kunna skriva på bloggen om hur jag mår, känner och kanske även varför, så måste jag begripa det själv. Det gör bloggandet till något terapeutiskt för mig. Det ökar min självinsikt. Utan självinsikt ingen förändring.

Försäkringskassan borde ju tycka att det är bra. Att jag en bra dag sågar upp ett vindfälle, kanske fäller några träd, tränar eller bloggar innebär väl inte att jag inte mår psykiskt dåligt. Jag vet att det inte innebär det men kan FK och resten av världen förstå det?

Det blev inget motorsågande idag. Dålig nattsömn och dåligt väder. Det regnar rätt mycket och då immar bara mina glasögon igen. Jag är livsfarlig med en motorsåg i vanliga fall och kan jag dessutom inte se nåt….motorsag_varning_a

Var vänlig följ och gilla: