Idag gjorde jag och minsta pojken en utflykt. Eftersom bilen varit på verkstad så har jag inte kunnat åka till Kupan i Falkenberg på ett tag. Jag har saknat det, jag brukar ofta kunna hitta nåt där.

kupan_falkenberg_a

Idag hade de superrea, d.v.s. alla plagg (utom ytterplaggen) kostade fem kronor. Det är lite retligt att komma dit på lördagen när de haft 5 kronors rea hela veckan. Det var utplockat. Jag är inte i akut behov av mer kläder men att göra ”fynd” är beroendeframkallande. Här hade jag ju missat en möjlighet till en ”kick”.

Efter Kupan så åkte vi till Konsum och handlade. Jag hade en lista som jag slaviskt följde. Alla förslag från lill-pojken om att vi skulle köpa leksaker, sockrade frukostflingor o.dyl. avfärdades med ett ”det står inte på listan”.

Till slut kunde jag konstatera att ”nu har vi allt på listan” och vända kundvagnen mot kassorna. Då fick jag syn på brieost till extrapris.brie_a Jag är väldigt förtjust i Brie så jag tog en. Pojken högg direkt – ”Det där stod ju inte på listan”. I ett försök att framstå som konsekvent (och snäll) kontrade jag med att ”mormor kommer ju i eftermiddag, hon tycker mycket om Brie”. Varpå han svarade ”Det där är inte sant pappa. Du älskar ost. Det är nog därför du tog den”. Avslöjad av en fyraåring!

Mormor kom med den äldsta pojken i dag. Han har varit hos henne och morfar i en vecka. Hon hade en av pojkarnas kusiner med sig. På måndag tar hon kusinen och fyraåringen med sig hem. Han blir kvar där till nästa helg. Barnen har lekt intensivt hela kvällen. Det är otroligt hur mycket ljud tre barn kan åstadkomma. Hur klarar föräldrar med fyra, fem eller ännu fler barn hörseln (och förståndet)?

Det är visserligen lugnare med bara ett barn hemma men det är tomt också. Jag har saknat den äldre pojken.

Vårtecknen blir fler och fler. Idag körde den första motorcykeln för säsongen förbi. Ett säkert vårtecken.

Var vänlig följ och gilla: