Förra helgen så berättade jag på hur smidigt det gick att byta från vinter- till sommardäck. Idag visade det sig att det inte gick så smidigt som jag trodde. Murphys lag slog till i förmiddags. Vi skulle köra en sväng med Pirana och när jag var inne på logen och hämtade vagnen så upptäckte jag att en av navringarna som hör till sommardäcken låg på betonggolvet. Ringarna ska sitta i hålet mitt i fälgen och göra så att däcket sitter tajt mot bilens nav. Det känns som om de små ringarna inte ska spela nån roll men på verkstan har de sagt att det är viktigt att navringarna sitter på plats för att undvika vibrationer och skakningar vid körning. Eftersom ringen låg på loggolvet så insåg jag att den lossnat från fälgen på ett av sommardäcken (har inga navringar på vinterdäcken) när jag monterade det. Suck! Det blev till att plocka bort hjulen igen, ett i taget, för att se vilket hjul ringen lossnat ifrån. Som ni säkert har gissat så lyckades jag inte plocka av rätt däck direkt utan det krävdes fyra försök att lokalisera rätt fälg….

Igår gick vi bort till en av sommarhagarna för att se om det blir några backsippor i år. Det blir det, många till och med. Vi upptäckte också att kaninerna boat i den sandiga sluttning där backsipporna växer. Jag tycker det är trevligt att ha kaniner i hagen men jag är inte så förtjust ni att de gräver en massa hål som hästar och får kan trampa ner i av misstag.

Måendemässigt så ligger jag kvar på en ganska låg nivå. Jag vet inte riktigt vad det beror på men den här svackan jag haft hela våren vill inte ge med sig. Jag fungerar ganska bra i det praktiska som hämta barnen vid fritids, elda i pannan och ta hand om hästarna m.m. men på insidan känns det inte alls bra – massvis med panikångest.

Jag har fotograferat mig igenom den här helgen också. Jag är inte helt säker men jag tror att vedträet med inristningen inte kommer från vår skog utan att det är en del av den inköpta veden. Katten kröp ner under täcket helt på egen hand.

Var vänlig följ och gilla: