Det är verkligen äppeltider nu. Jag har plockat ihop en hel del för mustning applen-plockat-20151003amen det mesta finns fortfarande kvar på trädet. Jag tror ändå att jag ska försöka köra det jag plockat till Äppelgården i Slöinge för mustning i morgon.applen-20151003a Våra äpplen blir snabbt mjuka och mosiga om de blir liggandes och då går de inte att musta.

Apropå frukt så köpte hustrun halländska jordgubbar (som inte är en frukt, inte ens ett bär, utan ett fruktförband med nötter) när hon handlade i går. Planen är att äta dem och glass ikväll. Jag har redan provsmakat och de är väldigt goda.jordgubbar-oktober-a

Vi har ägnat en del av dagen åt att försöka röja undan inför köksrenoveringen. Det går framåt men det väldigt långsamt. Jag är lite orolig för hur vi ska hinna. Min fru ska ta semester på fredag för att vi ska kunna göra ett ryck då. Svärmor är här då så hon kan ta hand om barnen (de får ju inte vara på fritids när hustrun har semester).

jag-har-trakigtVi hittar en del bortglömda saker när vi plockar undan, bl.a. den här lappen som åttaåringen skrev för dryga året sen. Jag hittade även den här ”saken” liggandes i garderoben. Jag tror tjuderspik-aatt man ska slå ner den i marken och ha till att tjudra kreatur vid.

Min fru gick en sväng i vår skog i eftermiddags, hon såg då både spår av älg och själva djuret. Hon hann algspar-20151003adock inte med att knäppa nån bild på älgen och hon ville inte leka indian och smyga efter.

(Paus i bloggandet)

I pausen ovan så passerade älgtjuren på vägen utanför huset, dvs den stora asfalterade vägen. Det var åttaåringen som fick syn på den och plötsligt skrek ”Älg på vägen!”. Tyvärr hann jag inte fotografera den utan den försvann upp i skogen innan jag lokaliserat kameran och fått ordning på mig själv.

Var vänlig följ och gilla: