Igår så drabbades jag tyvärr av två riktigt rejäla orosattacker. Den första hängde ihop med att en granne var här och hämtade hästgödsel. Han kom med en hjullastare och en traktor med släp och tömde gödselplattan, vilket var välbehövligt men när han var klar så rapporterade han att han hittat ”ett grepaskaft och tre betongrör” i gödseln. Vi har varken lagt grepar eller betongrör på gödselstacken så de måste ha hamnat där innan vi flyttade hit (plattan har aldrig blivit riktigt tömd sen vi köpte gården). Grannen var lite orolig att metalldelen av grepen låg dold i den gödsel han kört bort och att den skulle fasta i hans spridare. Jag förstod hans oro och det ledde till att jag också blev orolig. Min oro stegrades ytterligare när hustrun och jag inspekterade den tömda gödselplattan och började tala om att det vore bra att få ett tak byggt över den (gödselvatten svämmade över när det regnade som värst i vintras). Det vore verkligen bra med ett tak men ska man bygga ett så borde det göras nu när plattan är tom. På grund av bilköpet och den pågående vindsrenoveringen har vi dock varken råd eller ork att ta tag i ännu ett projekt. Ett alternativ är att samla kraft och pengar till nästa sommar och se till att plattan töms igen för att därefter ge oss på ett takbygge. Har vi klarat oss utan tak över plattan i nästan femton år så ska vi väl klara oss ett år till. Hur som helst så genererade ”grepaskaftet” och taktankarna en rejäl oro hos mig. Tack och lov så var det inget som en pipa med Petersons Irish flake inte förmådde ta udden av.

Gårdagens andra orosattack orsakades av Mattias Sunneborns insats i Mästarnas Mästare. Det låter kanske som en skitsak att få ett psykbryt över men tyvärr är det faktiskt det som hände i går kväll. Hustrun och jag tittade på det senaste avsnittet av Mästarnas mästare och när Sunneborn var med så var det väldigt spännande och stressigt och all hans stress bara sköljde över mig och gjorde att jag började må riktigt dåligt. Jag tror att det är svårt för nån som inte har Generaliserat ångestsyndrom, GAD, att förstå vilket negativt känslopåslag ett lättsmält underhållningsprogram på teve kan få. Jag var tvungen att sluta titta och ta lite Theralen för att försöka slappna av men tyvärr hjälpte det dåligt. När jag en stund senare gick och la mig så var jag fortfarande spänd som en fiolsträng och kunde inte slappna av alls. Det slutade med att jag gick upp igen och tog till den medicin som funkar allra bäst mot oro av det här slaget – glass. De senaste veckorna så har vi besökt SIA flera gånger så det fanns mycket att välja på. Jag höll mig huvudsakligen till SIAs Nougatcrisp och deras hasselnötsglass.

Tyvärr har det blivit ganska mycket glassätande de senaste veckorna så min förhoppning att se ut som på fotot nedan när det är dags för årets strandsäsong är nog helt körda. Möjligen var målsättningen lite orealistisk redan från början….. (jag menar, hårfästet har ju retirerat betänkligt sen fotot togs)

Dagens övningar har i stort gått ut på att städa upp efter gårdagens gödselkörning då det spilldes gödsel lite överallt. På eftermiddagen satt jag också en stund i solen med min pipa och medan jag satt där så trampade sönerna iväg ner till byn för sin bowlingträning. Hur kunde de bli så stora så fort?Till sist en humla och hönsen.

Var vänlig följ och gilla: