Trots att resan till Serbien närmar sig så har jag en vikande form, trött (särskilt på mornarna), håglös och allmänt deppig. Jag hoppas verkligen att besöket i Belgrad blir den vitamininjektion jag behöver. Vädret därnere ska i varje fall bli bra, enligt BBC så ska dagstemperaturerna ligga på mellan 19 och 25 grader. Helt ok.

När jag är så seg och orkeslös som jag är nu så påverkar det också vad jag ser på teve. Allt som har det minsta substans och som kräver lite engagemang faller bort vilket resulterat i att det blivit väldigt mycket Engelska antikrundan den sista tiden. Det är faktiskt så illa att jag ser om avsnitt jag redan sett. Fast jag upptäcker nya saker, i det avsnitt jag såg i dag så dök det plötsligt upp en välklädd herre vars kläder jag inte noterat tidigare. När jag tittade närmare på honom så insåg jag att jag har i stort sett identiska kläder med honom. Tyvärr är min fiskbensmönstrade tweedkavaj i sämre skick än hans, jag har ju min som jobbkavaj här hemma. Rutorna i hans väst är också aningen mindre än de i min men lite likt är det allt. Jag ser inte lika glad ut som herren på Antikrundan men jag har å andra sidan inte heller precis fått reda på att mitt loppisfynd för £30 är värt £3000.Kvällstid så tittar hela familjen just nu på Hidalgo, filmen där cowboyen Frank Hopkins och hans häst Hidalgo deltar i en extrem distansritt på den arabiska halvön. Filmen sägs (av Disney som gjort den) bygga på en sann historia så jag googlade den av nyfikenhet för att se hur mycket som var sanning och hur mycket som Disney lagt till. Till min besvikelse så hävdar Wikipedia att allt ihop är hittepå, den hästtävling som filmen handlar om har tydligen inte ens ägt rum. Frank Hopkins har förvisso funnits, och varit verksam som cowboy, men enligt Wikipedia så kan inga av de äventyr han påstått sig ha varit med om bestyrkas.Jag tror att vi har haft älgar på besök i trädgården eftersom alla nedfallna äpplen plötsligt är borta. Det var gott om dem häromdagen och i dag på morgonen är gräsmattan helt tom på äpplen och äppelrester. Även om hönsen och fåglarna ätit en hel del så blir det inte soprent när de ätit äpplen och nu är det verkligen tomt. Vi har ju haft äppelätande älgar i trädgården förut och de brukar ju dyka upp lagom till älgjakten (som började den 8:e oktober).

Nåt som jag faktiskt såg i trädgården igår var två fasantuppar men jag hade inte kameran med mig så de blev inte förevigade. När jag i går eftermiddag cyklade en runda så såg jag dessutom två fasantuppar till, de verkar röra sig i par så här års. Jag illustrerar gårdagens fasaner med en arkivbild på ett tidigare fasanbesök i trädgården och så passar jag också på att återanvända en bild på mig när jag spexar lite kring fasanjakt, fast det ser kanske mest ut som att jag försöker skjuta älg.

På lördag ska vi ta hem fåren från sommarbetet och som förberedelse så tittade jag över staketen i de hagar de ska gå i. Det har blåst en hel del den sista veckan så det var inte förvånande att det låg en del grenar över staketet men vad som var förvånande var att jag upptäckte att nån sågat av en staketstolpe i den hage vi kallar för ”Riddarlyckan”. Jag kan inte påminna mig att jag gjort det, och varför skulle jag såga av en nysatt, fullt funktionsduglig, stolpe? Den granne som periodvis haft djur i den hagen har ju inte heller haft nån anledning att såga av en stolpe. Jag vet att det varit en del ungar (inte våra) som lekt i skogen sista tiden och att de hittat på en del bus men det känns osannolikt att de skulle ha släpat med sig en såg hit bara för att såga av en stolpe. Mysko!

Var vänlig följ och gilla: