Jag har nog aldrig varit en särskilt social person, eller haft särskilt många vänner. Undantaget skulle väl i så fall vara gymnasieåren och tiden på Ultuna då jag faktiskt hade en hel del socialt umgänge. Jag var visserligen inte übersocial när jag läste i Uppsala men det hängde, i varje fall delvis, ihop med att jag var för upptagen av att plugga (ofta dubbla kurser), träna, ta hand om hästar, Svenska Freds vapenvägrargrupp och mot slutet av studietiden så tillkom en del familjeproblem som tog en hel del tid och kraft. Trots det så hann jag med en hel del socialiserande, i varje fall de första åren.

Hursomhelst så har jag under större delen av mitt vuxna liv aldrig haft vänner som jag bara umgåtts med (eller ”hängt” med som ungarna säger). Det har mest varit i mer organiserade former, till exempel genom fackligt engagemang (Syndikalisterna) eller genom boxningen. En viss förändring har dock skett på den fronten de senaste veckorna eftersom jag börjat ”hänga” med digitala med vänner. Som ni säkert gissat är det piprökande YouTube-kompisar inom YTPC (YouTube Pipe Community) jag tänker på och hängandet sker oftast inte i realtid. Mitt sociala beteende kring piprökningen har dock ändrats efter att det blev svalare ute och jag började röka på ”kontoret” igen. Jag har upptäckt att vårt wifi når ut till magasinet och därför har jag börjat titta på pipvideosar (egentligen huvudsakligen lyssna på dem eftersom jag har telefonen uppallad för att få tag på wifi:et) samtidigt som jag själv sitter och puffar. Det kanske kan tyckas strida mot min ursprungstanke med piprökningen att bara röka och försöka fokusera på pipan och ingenting annat men jag tycker istället att det är ett bra komplement till min ursprungliga tanke eftersom jag ibland halkat in på grubbel och negativa tankar när jag suttit med pipan (det är svårt att inte börja tänka när man sitter i tysthet för sig själv). Att inleda mina pipsejourer med lite introvert rökning för att sen övergå i piprökning och videotittande har funkat jättebra för mig. Det har också gjort att jag hinner se fler videosar och på så sätt kommer undan mitt dåliga samvete över att jag inte lyckas följa så många personer som jag vill på YouTube.

Det kan kanske låter som mina aktiviteter på YCTP ett torftigt sätt att umgås med människor på men faktum är att det passar mig alldeles utmärkt. Särskilt nu, när jag mår lite sämre, eftersom jag då helt kan anpassa mina sociala aktiviteter till dagsform och humör.

Vi hade Miljö- och hälsa här idag för att diskutera vårt avloppsprojekt och det gick bättre än befarat. Jag var inte med och pratade med dem (orkade inte med stressen) men enligt hustrun så verkar vi ha fått ok för en modifierad form av infiltration så att vi slipper den dyrare markbädden. Skönt! Nu ska vi bara skaka fram ”deg” att betala projektet med men det ska nog fixa sig, pengarna ska ju inte fram på ett tag än.

Var vänlig följ och gilla: