Ungarna har gett mig och hustrun varsin tidig julklapp – en förkylning. Killarna var förkylda förra veckan så igår var hustrun hemma med förkylning och idag är jag däckad. Jag snorar, har ont i kroppen och ömsom fryser ömsom svettas, en typisk ”man cold” med andra ord (så ni förstår att jag är illa däran) 🙂 . Det är i varje fall bättre att förkylningen kommer idag än på måndag.

I början på november skrev jag om att en duvhök slog en av våra hönor. Jag fick syn på höken precis när den tagit hönan och när jag gick ut så lyfte höken utan sitt byte. Tyvärr var hönan så skadad att jag var tvungen att avliva henne. I går hade höken bättre lycka, i varje fall tror jag att det var duvhöken som var framme, eftersom jag hittade en död höna som var rejält äten på. Hade en räv tagit den så hade räven tagit med sig hönan härifrån och inte börjat kalasa på plats. Jag tror att hönan var för tung för att lyfta med så jag tror att höken inte hade nåt annat val än att äta på plats. Jag tror också att höken förstått att här finns mat att hämta så hönorna kommer inte att få gå ut i trädgården på ett tag.

Jag hade ett par saker till på min lista över saker att ta upp på bloggen idag men jag känner att det får räcka så här. Jag spar mina krafter och siktar på att återkomma på lördag med både bild på vår nyhuggna gran (ska huggas i morgon) och några ord om ölen som kommer att stå på årets julbord här i Underlund.

Var vänlig följ och gilla: