När jag sparkade igång datorn i morse och gick in på YouTube så blev jag väldigt förvånad för sen i går kväll hade jag fått tio nya prenumeranter på min pipkanal! De brukar komma strövis och max ett par i veckan så tio stycken på ett bräde var verkligen förvånande. Jag antog att nån på YouTube nämnt mig i en video (en s.k. ”Shout out”) och efter lite letande så hittade jag den som gjort det.

Min förkylning är bättre men långt ifrån bra, jag snorar fortfarande och har bomull i huvudet men till på julafton ska jag nog vara fit for fight igen. Eftersom jag inte var så pigg igår följde jag inte med hustrun och barnen när de var till några kompisar och högg julgran. De klarade sig dock bra utan mig och kom hem med två fina granar, en för utvärtes- och en för invärtesbruk.

Trots att jag inte var så pigg i går orkade jag i varje fall ta mig ner till Getinge och hämta ut den öl och snaps jag beställt inför jul. Vi har ju inget ”bolag” i byn men vi har ett utlämningsställe och för första gången använde jag mig av det. Det är himla smidigt att både kunna beställa och hämta på kiosken i Getinge. Det fanns dock gränser för smidigheten och det var när jag kunde hämta ut grejorna, det måste ske under vissa bestämda (men ganska generösa) tider, utlämning sker inte heller dagar då Systembolaget har stängt. Det innebar dock inget problem utan jag hämtade mina drycker i går eftermiddag. Både öl och snaps var en blandad kompott, ölen var både ljus och mörk (ingen julöl eftersom jag tycker den är för söt) och snapsen bestod av tio småflaskor med klassiska snapsar. Jag har egenhändigt kryddad snaps också men av nån anledning är jag sugen på O.P. Anderson eller Skåne i år (samma kryddning men i Skåne är den bara hälften så stark). Jag har inte druckit endera på mer än 25 år eftersom jag ”råkade” få i mig för mycket Skåne på en fest under studenttiden i Uppsala (eller så var det kräftorna som var dåliga….). Hursomhelst så har tanken på snaps kryddad med kummin, anis och fänkål under en lång tid gjort mig illamående men häromveckan så kände jag att jag ville ha lite O.P. eller Skåne till julmaten.

Var vänlig följ och gilla: